Ο Τασούλας ανακοίνωσε τον αποκλεισμό Αυγενάκη από τη Βουλή

Διαβάζεται σε 2'
Κωνσταντίνος Τασούλας
Κωνσταντίνος Τασούλας INTIME

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ανακοίνωσε στην Ολομέλεια την αποπομπή του Λευτέρη Αυγενάκη από τη Βουλή, επιβάλλοντάς του ποινή της μομφής για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Τον αποκλεισμό του Λευτέρη Αυγενάκη από τις επερχόμενες συνεδριάσεις της Βουλής ανακοίνωσε ο Κώστας Τασούλας μετά το περιστατικό χειροδικίας του Λευτέρη Αυγενάκη σε βάρος υπαλλήλου αεροπορικής εταιρείας στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και τις αντιδράσεις που αυτό προκάλεσε στον πολιτικό και όχι μόνο κόσμο.

Ο πρώην υπουργός νωρίτερα παραπέμφθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ με αίτημα τη διαγραφή του, με τον ίδιο να δίνει εξηγήσεις τόσο στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα όσο και στον διευθυντή της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρο Καλαφάτη.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ξεκινώντας την παρέμβασή του διαβάζοντας τον Κώδικα Δεοντολογίας της Βουλής, ανακοίνωσε στην Ολομέλεια την αποπομπή του Λευτέρη Αυγενάκη από τη Βουλή, επιβάλλοντας την ποινή της μομφής κατά του βουλευτή, καθώς και τον αποκλεισμό του από τις επόμενες συνεδριάσεις του σώματος.

“Είμαστε σήμερα και χθες μάρτυρες συμπεριφορών μελών του Κοινοβουλίου που όχι μόνο δεν προασπίζουν το κύρος αλλά το υπονομεύουν. Η συμπεριφορά του συναδέλφου Λευτέρη Αυγενάκη στον χώρο του αεροδρομίου ήταν απαράδεκτη. Ζήτησα και τον είδα, μου έδωσε εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του και αντιλαμβάνομαι ότι ζήτησε συγγνώμη για αυτή τη συμπεριφορά αλλά δεν μπορώ να δεχτώ αυτή τη συγγνώμη”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τασούλας.

“Κατόπιν αυτού και εφαρμόζοντας τις αρχές που πηγάζουν από τον Κανονισμό και ειδικά το άρθρο 77 που προβλέπει πως ανάρμοστη συμπεριφορά βουλευτών και η συμπεριφορά Αυγενάκη είναι καταφρόνηση κατά του Κοινοβουλίου, είμαι αναγκασμένος να επιβάλλω στοιχειωδώς την ποινή της μομφής και του αποκλεισμού από επόμενες συνεδριάσεις“, πρόσθεσε ο κ. Τασούλας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα