Αβραμόπουλος: Η ΕΕ μπορεί να ανακτήσει τον έλεγχο της συζήτησης για τη μετανάστευση

Αβραμόπουλος: Η ΕΕ μπορεί να ανακτήσει τον έλεγχο της συζήτησης για τη μετανάστευση

Ο Ευρωπαίος επίτροπος υποσχέθηκε μία "γνήσια συνοριακή αστυνομία" καθώς και αύξηση των επιστροφών στο πλαίσιο της ενισχυμένης "Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής",

Στο «EU Confidential podcast» αυτής της εβδομάδας φιλοξενείται ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Υπηκοότητας και Εσωτερικών Υποθέσεων, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος μίλησε για τη μεταναστευτική πρόκληση και το ρόλο εθνικιστών πολιτικών στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, εξέφρασε την ελπίδα του ότι η ΕΕ μπορεί να ανακτήσει τον έλεγχο της συζήτησης για τη μετανάστευση από την άκρα δεξιά, ενώ υποσχέθηκε μία «γνήσια συνοριακή αστυνομία», καθώς και αύξηση των επιστροφών στο πλαίσιο της ενισχυμένης «Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής», η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως στην επερχόμενη ομιλία «State of the Union» του Προέδρου της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker.

Ο Έλληνας πολιτικός παραδέχθηκε ότι ανησυχεί σε καθημερινή βάση για τους εθνικιστές πολιτικούς, οι οποίοι «μόνο αρνούνται, απορρίπτουν» αντί να συνεισφέρουν με πρακτικές λύσεις στα προβλήματα, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του σχετικά με το σφοδρά επικρινόμενο ευρωπαϊκό σύστημα διαχείρισης αφικνούμενων μεταναστών.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σημείωσε ότι τα κέντρα επεξεργασίας λειτουργούν «τέλεια» και ότι οι μετανάστες πρέπει να αντιμετωπίζονται με «αξιοπρέπεια». Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν αρκετές αποδείξεις, οι οποίες έχουν συγκεντρωθεί από ΜΚΟ και τα ΗΕ, που μαρτυρούν ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, τόσο σε ευρωπαϊκά Κέντρα όσο και όταν πρόκειται για μετανάστες που επιστρέφονται σε χώρες, όπως η Λιβύη, επισημαίνεται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα