Αχτσιόγλου: “Η κυβέρνηση δεν έχει επαφή με την κοινωνική πραγματικότητα”

Αχτσιόγλου: “Η κυβέρνηση δεν έχει επαφή με την κοινωνική πραγματικότητα”
Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου Eurokinissi

Δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης, εξαπέλυσε η Ε. Αχτσιόγλου. Σημειώνει ότι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις προκαλούν απορρύθμιση και διάλυση στην εργασία.

«Η πραγματική ζωή των εργαζόμενων αυτή τη στιγμή είναι η απόλυτη επισφάλεια, οι απολύσεις και η μείωση μισθών», δήλωσε στον ΣΚΑΪ η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, σχολιάζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν έχει επαφή με την κοινωνική πραγματικότητα».

Είπε ειδικότερα ότι «οι μισοί εργαζόμενοι στην εστίαση δεν επέστρεψαν στη δουλειά τους» και ότι «σχεδόν το σύνολο του ιδιωτικού τομέα ανακοινώνει μειώσεις μισθών 50% τουλάχιστον». Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στην επιχειρηματικότητα «παρεμβαίνει ανεπαρκώς και στην εργασία παρεμβαίνει διαλυτικά και απορρυθμιστικά». Διότι, είπε, «δεν προστατεύει τις θέσεις εργασίας», αλλά «επιδοτεί την ανεργία, βγάζει σε αναστολή ένα τεράστιο μέρος του εργαζόμενου πληθυσμού και τους δίνει ένα επίδομα 534 ευρώ», ενώ «με το πρόγραμμα “Συν-εργασία” επιδοτεί τη μείωση των μισθών και την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας».

Στον αντίποδα, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει «το κράτος να καλύψει ασφαλιστικό κόστος και ένα μέρος του μισθού και ο εργοδότης να πληρώσει το υπόλοιπο». Σημείωσε ότι έτσι ο εργαζόμενος δεν χάνει τίποτα, προστατεύεται το εισόδημά του, ενισχύει την αγορά, καταναλώνει, «αυτή είναι η δυναμική που χρειάζεται για να διατηρηθούν και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις- και ο εργοδότης βρίσκεται σε καλύτερη θέση σε σχέση με τα μέτρα που εφαρμόζει σήμερα η ΝΔ».

Σχολιάζοντας τα σενάρια ανασχηματισμού η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε ότι «οι αλλαγές προσώπων δεν σημαίνουν αλλαγή κατεύθυνσης στη λογική της κυβέρνησης και στις βασικές πολιτικές επιλογές που έχει κάνει για την αγορά εργασίας και για την οικονομία».

Αναφορικά με τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών και ότι «η τουρκική προκλητικότητα, που υπήρχε δεκαετίες, αυτή την περίοδο έχει αναβαθμιστεί», «όμως αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει μία στρατηγική».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα