Αχτσιόγλου: “Η κυβέρνηση ενθαρρύνει την ακροδεξιά βία των αυτόκλητων σερίφηδων στον Έβρο”

Αχτσιόγλου: “Η κυβέρνηση ενθαρρύνει την ακροδεξιά βία των αυτόκλητων σερίφηδων στον Έβρο”
Η Έφη Αχτσιόγλου intime

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την έξαρση της ακροδεξιάς βίας επιρρίπτει η βουλεύτρια Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και υποψήφια πρόεδρος του κόμματος, Έφη Αχτσιόγλου.

Στην κυβέρνηση καταλογίζει την έξαρση της ακροδεξιάς βίας η βουλεύτρια Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και υποψήφια πρόεδρος του κόμματος, Έφη Αχτσιόγλου.

Συγκεκριμένα, δήλωσε:

Ένας επικίνδυνος παρακρατικός μηχανισμός από αυτόκλητους σερίφηδες δρα στον Έβρο.

Η έξαρση της ακροδεξιάς βίας ενθαρρύνεται απολύτως συνειδητά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που επιχειρεί να στρέψει τον δημόσιο διάλογο μακριά από τις ευθύνες της για τις πυρκαγιές που κατακαίνε τη χώρα επί έντεκα ημέρες.

Οι αλλοπρόσαλλές δηλώσεις του Υπουργού Κικίλια, οι επιλεκτικές διαρροές σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ περί «υβριδικού πολέμου», η ξενοφοβική υστερία που επιχειρούν να επιβάλουν στον δημόσιο διάλογο, όχι μόνο νομιμοποιεί την ακροδεξιά βία στον Έβρο τώρα, αλλά δίνει άλλοθι σε κατάφωρα παράνομες ενέργειες στο μέλλον και αλλού.

Δεν υπάρχει τίποτε το πρωτότυπο στην επικοινωνιακή διαχείριση των πυρκαγιών από την κυβέρνηση: όπως σε όλες τις προηγούμενες περιστάσεις, έτσι και τώρα η τακτική που επελέγη είναι η μετάθεση της συζήτησης, ώστε να κρυφτούν οι ευθύνες της Πολιτείας.

Η συγκεκριμένη διαχείριση, όμως, είναι άκρως επικίνδυνη. Προωθεί την ακροδεξιά ατζέντα μέσα από την κανονικοποίηση του ακροδεξιού λόγου.

Επιλέγοντας να επωάσει η ίδια το αυγό του φιδιού, η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πόσο επιβλαβής είναι για την κοινωνική ειρήνη και τη δημοκρατική ομαλότητα”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα