Αχτσιόγλου: “Κατώτερα των αναγκών τα μέτρα της κυβέρνησης”

Αχτσιόγλου: “Κατώτερα των αναγκών τα μέτρα της κυβέρνησης”
Η Έφη Αχτσιόγλου (EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ) Eurokinissi

Η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν προχωρά σε ένα πακέτο μέτρων που θα υποστηρίξει τους πολίτες, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.

«Η κυβέρνηση ορθώς επιβάλλει προληπτικά μέτρα και προτρέπει να μείνουμε σπίτι, όμως πέρα από την επικοινωνία δεν υποστηρίζει με μέτρα την ουσία αυτών των αποφάσεων. Δεν προχωρεί σε ένα πακέτο μέτρων που θα υποστηρίξουν τους πολίτες, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, για να μπορούν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της πρόληψης», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στον τ/σ “OPEN”.

Η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «θα πρέπει να υπάρξει σαφής ρύθμιση απαγόρευσης των απολύσεων για τις επιχειρήσεις που κλείνουν, είτε με εντολή της κυβέρνησης είτε λόγω της μείωσης του κύκλου εργασιών. Το βάρος προφανώς δεν μπορούν να το επωμιστούν οι ίδιες οι επιχειρήσεις, γι’ αυτό η πρότασή μας είναι το κράτος να καλύψει εξ ολοκλήρου το μισθολογικό κόστος των επιχειρήσεων για να μπορέσουν να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας».

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως εφικτή. «Είναι ένα μέτρο ρεαλιστικό και αναγκαίο ώστε να μην περάσει η ζημιά στους πολίτες, στους εργαζόμενους και στις επιχειρήσεις», επισήμανε προσθέτοντας ότι «ο πρωθυπουργός είπε πως κάνει έκκληση στις επιχειρήσεις να μην προβούν σε απολύσεις, όμως με εκκλήσεις τα πράγματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν, το είδαμε και στην περίπτωση της Εκκλησίας».

Η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει «πρόταση για την αντιμετώπιση του προβλήματος στο σύνολο της οικονομίας. Η πρόταση αυτή προβλέπει ένα πακέτο μέτρων 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο μπορεί να επιτευχθεί με παράλληλη μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων, αλλά και εξαίρεση των δαπανών από αυτόν τον στόχο», σημειώνοντας ότι «το 1% που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός δεν είναι επαρκές σε καμία περίπτωση να καλύψει τη ζημιά. Δεν πρέπει να μετατοπιστεί το βάρος αυτής της ζημιάς στους εργαζόμενους, που ήδη αντιμετωπίζουν πολύ έντονα προβλήματα στην καθημερινότητά τους».

Αναφερόμενη στην απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο των εκκλησιών τόνισε ότι «ήρθε πολύ καθυστερημένα. Πέρασαν δέκα μέρες όπου ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση στάθμιζαν προφανώς το πολιτικό όφελος, το πολιτικό κόστος και τον συσχετισμό. Στο ζήτημα αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη μέρα είπε ότι θα πρέπει να υπάρχει σαφής απόφαση και ότι δεν είναι ζήτημα ατομικής πίστης και ευσέβειας, αλλά είναι ζήτημα δημόσιας υγείας. Δεν είναι δυνατόν να κλείνουν σχολεία και να μην κλείνει ένας χώρος στον οποίο συγκεντρώνονται άνθρωποι και ιδίως των ευπαθών ομάδων. Οι εκκλήσεις της κυβέρνησης, που δεν ήταν μέτρα, οδήγησαν την Κυριακή στο να συνωστίζονται χιλιάδες συμπολίτες μας και να παράγεται κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Ήρθε τελικά η απόφαση, είναι σωστή αλλά ήρθε αργά, ελπίζω αυτό να μην ήταν καθοριστικό για αρνητικές εξελίξεις».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα