Αχτσιόγλου: Θα είμαι εκεί για να δώσω τη μάχη ενάντια στη ΝΔ

Διαβάζεται σε 4'
Αχτσιόγλου: Θα είμαι εκεί για να δώσω τη μάχη ενάντια στη ΝΔ
Έφη Αχτσιόγλου EUROKINISSI

Η απάντηση της Έφης Αχτσιόγλου στον Στέφανος Κασσελάκη για τις «καρέκλες» και τι δήλωσε για τις ευθύνες της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεκάθαρο μήνυμα, σχετικά με το ότι θα είναι παρούσα στις μάχες που πρόκειται να δώσει ενάντια στην Ν.Δ. στο πλαίσιο της νέας Κ.Ο που δημιουργείται από τους αποχωρήσαντες του ΣΥΡΙΖΑ, έστειλε σήμερα από την Έφη Αχτσιόγλου.

Η πρώην υπουργός σε συνέντευξή στον ANT1 έδωσε απαντήσεις για όσα πλανώνται στην δημόσια σφαίρα καθώς και στις αναφορές στο πρόσωπό της από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη.

Η πρώην υπουργός αναφέρθηκε στον ρόλο της στην νέα κοινοβουλευτική ομάδα που δημιουργείται επισημαίνοντας πως «σε ότι με αφορά έκανα μια επιλογή να μην έχω πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα είμαι εκεί. Θα είμαι εκεί για να δώσω τις πολιτικές μάχες που πρέπει να δοθούν απέναντι στην Νέα Δημοκρατία». Δήλωσε επίσης πως «δεν θεωρώ ορθό αφού έδωσα την μάχη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ να είμαι εγώ αυτή η οποία θα ηγηθώ».

Αναφερόμενη στους λόγους της αποχώρησης των «6+6» από τον ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου σημείωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ από την στιγμή της ανάληψης της νέας ηγεσίας και τον χρόνο που κινήθηκε μετά έχει εισέλθει σε μία φάση πλήρους, ολοκληρωτικής, πυρηνικής μετάλλαξης» «απομάκρυνσης από πυρηνικές θέσεις που εκπροσωπούν τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας και δεν έχουν κατ’ ουδένα τρόπο σχέση με τις βασικές αρχές και αξίες της Αριστεράς» διευκρινίζοντας ότι «μιλάω για τις επιλογές της ηγετικής ομάδας». Επισημαίνοντας μάλιστα πως «από την δική μας πλευρά δεν είχαμε κάνει καμία δημόσια τοποθέτηση μέχρι και την στιγμή που πήραμε την απόφαση της αποχώρησης».

Η πρώην υπουργός σημείωσε επίσης ότι «εισήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ και σε μία διαλυτική κρίση με τις επιλογές που έκανε η ηγετική ομάδα και ο κ. Κασσελάκης. Δηλαδή αυτή η μόνιμη θεωρία περί υπονομευτών, περί εσωτερικού εχθρού, μια αντίληψη που αντί να λαμβάνει υπόψη της την πολιτική εκτίμηση την πολιτική κριτική φρόντιζε συνέχεια να δημιουργεί έναν αντίπαλο που στοχοποιούσε με χυδαιότατες εκφράσεις. Όλα αυτά είναι φαινόμενα απαξίωσης και εκφυλισμού που για μας δεν ήταν υπερασπίσιμα πια».

Η Έφη Αχτσιόλγου απάντησε και στις αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη σύμφωνα με τις οποίες της έδωσε οποιαδήποτε θέση ήθελε στον κομματικό μηχανισμό την οποία αρνήθηκε. Όπως είπε εξαρχής υπήρχαν επιφυλάξεις γιατί «ήταν ένας άνθρωπος που δεν μίλησε πολιτικά καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο» οι οποίες επιβεβαιώθηκαν. Σχολίασε μάλιστα: «Φανταστείτε εγώ να λάμβανα μια θέση π.χ τομεάρχης οικονομικών, τομεάρχης εργασιακών και την επόμενη ημέρα να άκουγα αυτά τα ανήκουστα που είπε στην συνέλευση του ΣΕΒ για τα εργασιακά. Να λέει ότι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα σήμερα πρέπει να κάνουν το ένα επιπλέον χιλιόμετρο που χρειάζεται γιατί δεν δίνουν αρκετά για τον εργοδότη».

Επίσης απάντησε στην αιχμή Κασσελάκη σύμφωνα με την οποία αν ήθελε την καρέκλα του προέδρου θα την έδινε. Η Έφη Αχτσιόγλου είπε ότι «είναι ιδιαιτέρως αντιφατικό αυτό. Αν θέλαμε τις καρέκλες θα μέναμε στον ΣΥΡΙΖΑ. Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι, θα αποδεχόμαστε τις θέσεις δεν θα πηγαίναμε να ξεκινήσουμε μια νέα προσπάθεια». Χαρακτήρισε μάλιστα «προκλητική» την δήλωση θυμίζοντας ότι βρίσκεται πολλά χρόνια νωρίτερα από τον Στ. Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενη στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα δήλωσε πως «ο κ. Τσίπρας κάνει την πολιτική του επιλογή και κατά την διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών έκανε την επιλογή της μη παρέμβασης, της ουδετερότητας» που είναι σεβαστή. Δήλωσε «μαζί έχουμε συμπορευθεί σε πολύ δύσκολες στιγμές, πετύχαμε πολλά για την χώρα και είναι μια πορεία που πάντα θα την τιμώ» «στο σήμερα εμείς κάναμε μια επιλογή συνείδησης».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα