Μπακογιάννης: Η Αθήνα δεν αντέχει δήμαρχο μερικής απασχόλησης

Διαβάζεται σε 2'
Κώστας Μπακογιάννης
Κώστας Μπακογιάννης EUROKINISSI

Να μεταβιβάσει τις αρμοδιότητές του στον αναπληρωτή καλεί τον Χάρη Δούκα ο Κώστας Μπακογιάννης, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του δημάρχου Αθηναίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη «Αθήνα Ψηλά» του πρώην δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, σχετικά με την πρόθεση του νυν δημάρχου Χάρη Δούκα να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ταυτόχρονα να παραμείνει στη δημοτική Αρχή της πρωτεύουσας. Ο κ. Μπακογιάννης τον καλεί να μεταβιβάσει άμεσα τις αρμοδιότητές του στον αναπληρωτή, σύμφωνα με τον νόμο.

Με τη φράση «Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς», ξεκινά η ανακοίνωση και στη συνέχεια αναφέρει:

«Το Σάββατο παραλίγο να καεί ο λόφος του Κολωνού και την Κυριακή να καούν οι λόφοι του Φιλοπάππου. Σώθηκαν την τελευταία στιγμή, χάρη στους περίοικους και στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής. Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής είναι μεγάλες.

Ακόμα μεγαλύτερες, επειδή κώφευσαν στις εκκλήσεις μας στο δημοτικό συμβούλιο, όταν πριν από δυο μήνες τους προειδοποιήσαμε να μην εγκαταλείψουν τους λόφους της Αθήνας, εν όψει της αντιπυρικής περιόδου.

Δικαίωμα του κ. Δούκα να διεκδικήσει όποια θέση επιθυμεί. Υποχρέωσή του όμως είναι να μην μείνει ο δήμος ακέφαλος και ακυβέρνητος. Η Αθήνα δεν είναι πάρεργο και δεν αντέχει δήμαρχο μερικής απασχόλησης».

Και καταλήγει: «Εφόσον, εκ των πραγμάτων, ο κ. Δούκας κωλύεται να ασκήσει τα καθήκοντα του, λόγω της κομματικής του ενασχόλησης, για το χρονικό διάστημα που είναι υποψήφιος, οφείλει άμεσα να μεταβιβάσει το σύνολο των αρμοδιοτήτων στον αναπληρωτή του, ο οποίος και θα τις ασκεί, σύμφωνα με τον νόμο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα