Ανακοίνωσε υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Δούκας: “Να κάνουμε πράξη το μαζί”

Διαβάζεται σε 2'
Ανακοίνωσε υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Δούκας: “Να κάνουμε πράξη το μαζί”
Χάρης Δούκας EUROKINISSI

«Βγαίνω μπροστά και ζητώ την στήριξή σας» τόνισε στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ο Χάρης Δούκας .

«Βγαίνω μπροστά και ζητώ την στήριξή σας» με αυτή την φράση στην ομιλία του στην Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ ο Χάρης Δούκας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Δίνοντας μάλιστα σαφές στίγμα για το ότι προτεραιότητά του είναι η ένωση των προοδευτικών δυνάμεων στην προοπτική της εκλογικής νίκης απέναντι στην Νέα Δημοκρατία.

Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε πως «ο Μητσοτάκης δεν θα φύγει έχοντας απέναντί του κόμματα του 13 και του 15%» τονίζοντας πως «δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με την κατάσταση αυτή». Στην συνέχεια αναφέρθηκε στους προηγούμενους προέδρους του ΠΑΣΟΚ για να καταλήξει στον τωρινό λέγοντας πως «ο Νίκος Ανδρουλάκης αύξησε τα ποσοστά μας». Στην συνέχεια όμως πρόσθεσε ότι τώρα ήρθε η ώρα «να ανοίξουμε τον κύκλο της υπέρβασης» και «να ξαναγίνουμε κίνημα, κόμμα μελών όχι στελεχών και μηχανισμών».

Ο Χάρης Δούκας επικαλέστηκε την επικράτησή του έναντι του Κώστα Μπακογιάννη στις δημοτικές εκλογές τονίζοντας πως «η νίκη μας στην Αθήνα πρέπει να γίνει απαρχή μιας νέας νικηφόρας πορείας του κινήματός μας» επισημαίνοντας πως απαιτείται μια «δύσκολη μετάβαση σε μία νέα φάση ανάπτυξης του κινήματος». Σημείωσε ότι στόχος δεν είναι «να νικήσουμε τον Κασσελάκη αλλά να νικήσουμε την Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές». Επισήμανε πως «δεν έχουμε ανάγκη από μεσσίες» τονίζοντας την ανάγκη «να κάνουμε πράξη το μαζί» λέγοντας πως «ενώνουμε δυνάμεις για να νικήσουμε την Νέα Δημοκρατία».

Διευκρίνισε πως «θα παραμείνω δήμαρχος Αθηναίων σε κάθε περίπτωση», ενώ απαντώντας στο γιατί βάζει υποψηφιότητα μετά από μόλις 6 μήνες στον Δήμο Αθηναίων επισήμανε πως «οι συνθήκες επιβάλλουν το πότε» προσθέτοντας πως «σε ότι με αφορά θα αναλάβω και θα αναμετρηθώ με αυτή την ευθύνη». Αναφορικά με την εκλογική διαδικασία ο Χάρης Δούκας είπε πως «θα συμφωνήσω με τον οδικό χάρτη του Νίκου Ανδρουλάκη και με μια μαζική διαδικασία όπως έγινε το 2021».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα