Χτύπημα από τη Bild: 'O Σόιμπλε επαινεί ξαφνικά τους χρεοκοπημένους Έλληνες'

Χτύπημα από τη Bild: 'O Σόιμπλε επαινεί ξαφνικά τους χρεοκοπημένους Έλληνες'

Η γερμανική εφημερίδα κατηγορεί τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών ότι αλλάζει τη σκληρή στάση του απέναντι στην Ελλάδα για καθαρά προεκλογικούς λόγους

"Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκπλήσσει με τον έπαινό του για τους χρεοκοπημένους Έλληνες, δεδομένου ότι δεν έχουν κάνει καμιά μεταρρύθμιση" γράφει η εφημερίδα Bild σε σημερινό της δημοσίευμα με τίτλο "O Σόιμπλε χαρακτηρίζει καλούς τους πτωχευμένους Έλληνες" Το άρθρο φέρει τον ειρωνικό υπότιτλο "ο υπουργός της αλλαγής".

Η εφημερίδα θεωρεί την αλλαγή της στάσης του κ. Σόιμπλε ως προεκλογική τακτική παραπέμποντας στην ερμηνεία του φιλελεύθερου (FDP) ευρωβουλευτή και Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ, o οποίος δηλώνει: "Ο Σόιμπλε επαινεί την Ελλάδα για προεκλογικούς λόγους". Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θέλει να "συγκαλύψει" το πρόβλημα από τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) πριν τις εθνικές εκλογές.

 Ο κ. Λάμπστονρφ χαρακτηρίζει και τη σημερινή συνάντηση της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ με τη Γερμανίδα καγκελάριο "εξαπάτηση των (Γερμανών) ψηφοφόρων", διότι όπως και τη Μέρκελ, δεν βολεύει τη Γαλλίδα τρεις μήνες πριν της γαλλικές προεδρικές εκλογές μια νέα ελληνική κρίση. Η συνάντηση μεταξύ Μέρκελ και Λαγκάρντ αποσκοπεί στο να τους "ξεγελάσει" ότι στην Ελλάδα πάνε όλα σύμφωνα με το σχεδιασμό «ενώ όλοι γνωρίζουν ότι αυτό δεν ισχύει" πρόσθεσε ο Γερμανός πολιτικός στη Βild.

Χτύπημα από τη Bild: 'O Σόιμπλε επαινεί ξαφνικά τους χρεοκοπημένους Έλληνες'

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Eurogroup, Σόιμπλε
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σόιμπλε: Μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό, φορολογικό, εργασιακά

Γερμανικός Τύπος: Συμμετοχή του ΔΝΤ και γερμανική συμφωνία σε ελάφρυνση του χρέους μετά το 2018

Μήνυμα Σόιμπλε: Μην περιμένετε συμφωνία σήμερα

SHARE: