Χαρίτσης για ενδεχόμενο βέτο σε πλαφόν στο πετρέλαιο: “Οι επιλογές της κυβέρνησης στοιχίζουν ακριβά”

Χαρίτσης για ενδεχόμενο βέτο σε πλαφόν στο πετρέλαιο: “Οι επιλογές της κυβέρνησης στοιχίζουν ακριβά”
Αλέξης Χαρίτσης ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε σε ανάρτησή του την επικείμενη αντίδραση της Ελλάδας στην επιβολή πλαφόν στη διεθνή τιμή πετρελαίου.

“Η Ελλάδα βρίσκεται στις ελάχιστες χώρες που αντιδρούν σε πλαφόν στη διεθνή τιμή πετρελαίου, επειδή το ρωσικό πετρέλαιο μεταφέρεται από ελληνόκτητα τάνκερ”, δήλωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης, σχολιάζοντας το «Εγχειρίδιο των Βρυξελών» του Politico.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Politico και ενόψει της επικείμενης ανακοίνωσης των G7 για το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο, οι χώρες που φαίνονται επιφυλακτικές για τον αντίκτυπο που θα έχει αυτή η εξέλιξη στη ναυτιλία τους, είναι η Ελλάδα, η Κύπρος και η Μάλτα.

Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι οι συγκεκριμένες χώρες ενδέχεται να αλλάξουν σημαία, προκειμένου να αποφύγουν το πλαφόν.

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, σχολίασε ακόμα πως “Η κυβέρνηση έχει κάνει ξεκάθαρες επιλογές που στοιχίζουν πολύ ακριβά στην κοινωνία, αλλά και στη διεθνή θέση της χώρας”.

Η ανάρτησή του:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα