Χαρίτσης για θάνατο Κατσιφά: Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά το ζήτημα

Χαρίτσης για θάνατο Κατσιφά: Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά το ζήτημα
Ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης. Eurokinissi

"Να μην δίνουμε το έναυσμα σε ακροδεξιές κραυγές να καπηλεύονται το ζήτημα" προέτρεψε ο υπουργός Εσωτερικών. "Δεν είναι αρκετά ισχυρές" οι δηλώσεις της κυβέρνησης σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης.

Η κυβέρνηση “παρακολουθεί στενά” το ζήτημα του θανάτου του Βορειοηπειρώτη Κώστα Κατσίφα κι επιδιώκει “πλήρη διαλεύκανση” της υπόθεσης τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης στην Βουλή. Μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, ο Αλ. Χαρίτσης επισήμανε ότι η κυβέρνηση “από την πρώτη στιγμή έχει προβεί σε διάβημα”. Παράλληλα, ο Αλ. Χαρίτσης προειδοποίησε ότι “δεν πρέπει με δημόσιες τοποθετήσεις να δίνουμε το έναυσμα σε ακροδεξιές κραυγές να καπηλεύονται ένα ζήτημα τόσο σοβαρό και τόσο σύνθετο”.

Ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης χαρακτήρισε την δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα “απολύτως απαράδεκτη”, καθώς παίρνει θέση σε μία δικαστικά εκκρεμή υπόθεση, δεδομένου ότι η οικογένεια του Κ. Κατσίφα έχει κάνει μήνυση για ανθρωποκτονία στην Αλβανική αστυνομία. Ο Μ. Βορίδης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οι δηλώσεις της “δεν είναι αρκετά ισχυρές” ζητώντας της να επιτηρήσει την διαφάνεια των διαδικασιών για την εξακρίβωση των συνθηκών θανάτου του Κ. Κατσίφα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας παρατήρησε ότι “κάθε ευαίσθητος δημοκρατικός πολίτης ζητά απαντήσεις” σε περιπτώσεις θανάτου πολιτών από την Αστυνομία. Η βουλευτίνα της ΔΗΣΥ Εύη Χριστοφιλοπούλου κατηγόρησε τον Έ. Ράμα ότι με τις δηλώσεις του “έριξε λάδι στην φωτιά”. Την ανησυχία του για την εκμετάλλευση του περιστατικού από εθνικιστικές δυνάμεις σε Ελλάδα κι Αλβανία εξέφρασε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα