Χαρίτσης: "Ένας χρόνος κυβέρνησης Μητσοτάκη, πολλά χρόνια πίσω για την κοινωνική πλειοψηφία"

Ο Αλέξης Χαρίτσης
Ο Αλέξης Χαρίτσης EUROKINISSI

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «ακολουθεί πιστά όλες τις συνταγές εκείνες που είχαν οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία»

«Η ολοκλήρωση ενός χρόνου από τότε που η Νέα Δημοκρατία με επικεφαλής τον Κ. Μητσοτάκη ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας επιβεβαίωσε τις προβλέψεις μας και, την ίδια στιγμή, διέψευσε όσους είχαν πιστέψει την προεκλογική της προπαγάνδα». Αυτό αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα», με το οποίο ασκεί σκληρή κριτική στη μέχρι τώρα διακυβέρνηση της ΝΔ.

Ο Αλ. Χαρίτσης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «ακολουθεί πιστά όλες τις συνταγές εκείνες που είχαν οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία» και υπογραμμίζει ότι «μέσα σε λίγους μόλις μήνες, το προεκλογικό της αφήγημα περί "ισχυρής ανάπτυξης" κατέρρευσε με πάταγο. «Ενώ παρέλαβαν την οικονομία με ρυθμό ανάπτυξης στο 2,8%, τον οποίο προεκλογικά είχαν βαφτίσει ως "αναιμικό", "ισχνό" κι όλα τα συναφή, οδήγησαν τη χώρα, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, στην ύφεση πριν το ξέσπασμα της πανδημίας», επισημαίνει.

Αναφερόμενος στις εργασιακές σχέσεις, υποστηρίζει πως η σημερινή κυβέρνηση κάνει «ό,τι περνά από το χέρι της για να τις υπονομεύσει και να καταστήσει την Επιθεώρηση Εργασίας διακοσμητικό θεσμό». «Στο πλαίσιο αυτό, αξιοποίησαν και αξιοποιούν ακόμη την κρίση της πανδημίας προκειμένου να μετατρέψουν την αγορά εργασίας σε ζούγκλα», τονίζει ο Αλ. Χαρίτσης και κάνει λόγο για «μια κατάσταση παρόμοια με αυτή που έζησε η χώρα πριν από δέκα χρόνια: ύφεση, μείωση εισοδημάτων, ανεργία».

«Με άλλα λόγια, μέσα σε μόλις έναν χρόνο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει καταφέρει το ακατόρθωτο: να γυρίσει τη χώρα και την οικονομία πολύ πιο πίσω σε σχέση με αυτά που παρέλαβε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, μια χώρα απαλλαγμένη από τα μνημόνια, με ρυθμισμένο χρέος σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, με σαφώς μειωμένο ποσοστό ανεργίας και με ένα ταμειακό απόθεμα ασφαλείας ύψους 37 δισ. ευρώ. Ένα απόθεμα το οποίο είχαν φτάσει μάλιστα στο σημείο οι νυν υπουργοί της ΝΔ να ισχυριστούν πως είναι "περιττό" ή ακόμα και ότι ήταν πλήρως εσφαλμένη επιλογή», προσθέτει, ενώ σημειώνει πως «οι εξελίξεις στην οικονομία, με την αβελτηρία της κυβέρνησης για τη στήριξη των μικρομεσαίων και την αποσάρθρωση της εργασίας, επηρεάζουν ολοένα και περισσότερους συμπολίτες μας».

«Η ΝΔ έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να τη διαχειριστεί με όρους προστασίας της κοινωνικής πλειοψηφίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με εκείνες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που αντιλαμβάνονται την ανάγκη για μια άλλη, προοδευτική κατεύθυνση για τη χώρα, θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή της νέας προσπάθειας για την κοινωνική ανασυγκρότηση», καταλήγει το άρθρο του Αλ. Χαρίτση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χαρίτσης, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network