Χαρίτσης: "Να ανακαλέσει ο Χαρδαλιάς για τους εγκλωβισμένους φοιτητές"

Ο Αλέξης Χαρίτσης
Ο Αλέξης Χαρίτσης EUROKINISSI

Να δοθεί άμεση λύση για τους φοιτητές στο αεροδρόμιο του Λονδίνου, ζητά από την κυβέρνηση, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Χαρίτσης.

Να δώσει άμεσα λύση για τους «εγκλωβισμένους φοιτητές στο αεροδρόμιο του Λονδίνου», κάλεσε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο Mega και χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη δήλωση του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, ότι «τώρα θυμήθηκαν την πατρίδα». «Πρέπει να ανακαλέσει άμεσα και να δοθεί τέλος στο δράμα αυτών των νέων ανθρώπων», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Χαρίτσης είπε, ακόμα, ότι «για να στηριχθούν όσοι αντιμετωπίζουν πλέον προβλήματα διαβίωσης, πρέπει να δοθεί ζεστό χρήμα στην οικονομία» και πως ο ΣΥΡΙΖΑ εξαρχής υποστήριξε ότι «πρέπει να στηριχθούν οριζόντια όλοι οι κλάδοι της οικονομίας». Σχολίασε ότι «χρειάστηκαν διαδοχικές ανακοινώσεις και παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για να πάρει πίσω η κυβέρνηση την απαράδεκτη ρύθμιση για το επίδομα κατάρτισης των 600 ευρώ στους επιστήμονες, το οποίο θα δινόταν ουσιαστικά στα κέντρα κατάρτισης».

ADVERTISING

Τόνισε, δε, ότι η ελληνική οικονομία στηρίζεται στον τουρισμό, την ιδιωτική κατανάλωση και τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και «πρέπει να θωρακιστεί τώρα», υποστηρίζοντας ότι «η τρίμηνη αναστολή των υποχρεώσεων και η παραπομπή σε εγγυοδοτικά εργαλεία δεν αρκεί σε μια μικρομεσαία επιχείρηση που βρίσκεται αντιμέτωπη με το λουκέτο λόγω μηδενικού τζίρου».

Τέλος, ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κοστολογήσει τις προτάσεις του στα 970 εκ. ευρώ το μήνα, προσθέτοντας ότι η διαφορά «είναι δημοσιονομικά διαχειρίσιμη συγκριτικά με τα ανεπαρκή μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση». Αυτό διότι, είπε, «έχουν αρθεί οι δημοσιονομικοί περιορισμοί της ΕΕ και δεν προσμετρώνται οι δαπάνες για τον κορονοϊό στον προϋπολογισμό, ενώ υπάρχει και το "μαξιλάρι" των 35 δισ. που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ, που διασφαλίζει ότι θα διατηρηθεί η δημοσιονομική ισορροπία της χώρας. Αλίμονο μας αν δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα», σχολίασε.

Επίσης, κάλεσε την κυβέρνηση να ανακαλέσει τις ρυθμίσεις στα εργασιακά που «διαλύουν την αγορά εργασίας, παραπέμποντας στα πρώτα χρόνια της κρίσης», υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να δημιουργηθεί «μια νέα στρατιά ανέργων και υποαμοιβόμενων εργαζόμενων».

Πηγή: 

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥΡΙΖΑ

24Media Network