Χάθηκαν στη μετάφραση Μέρκελ-Παυλόπουλος: Το πρόβλημα με τη συσκευή

Χάθηκαν στη μετάφραση Μέρκελ-Παυλόπουλος: Το πρόβλημα με τη συσκευή

Τεχνικό πρόβλημα στη μετάφραση προέκυψε κατά τις κοινές δηλώσεις μιας και η Καγκελάριος σταμάτησε να ακούει και να καταλαβαίνει στα γερμανικά. Πώς αντιμετωπίστηκε το ζήτημα.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Κατά τις κοινές δηλώσεις των δύο μπροστά στις κάμερες, στο προεδρικό Μέγαρο, ένα τεχνικό πρόβλημα διέκοψε τον Προκόπη Παυλόπουλο. Η Άγκελα Μέρκελ έμεινε απορημένη να κοιτάζει κάνοντας νόημα πως δεν ακούει μετάφραση στα γερμανικά.

ADVERTISING
Χάθηκαν στη μετάφραση Μέρκελ-Παυλόπουλος: Το πρόβλημα με τη συσκευή

Καθώς δεν ήταν διαθέσιμη άλλη συσκευή αυτόματης μετάφρασης, μια διερμηνείας κάθισε δίπλα στην Α. Μέρκελ για να μεταφράζει όσα έλεγε εκείνη την ώρα ο Έλληνας Πρόεδρος.

Χάθηκαν στη μετάφραση Μέρκελ-Παυλόπουλος: Το πρόβλημα με τη συσκευή

"Ευτυχώς το πρόβλημα προέκυψε στο τέλος, δεν θα σας κουράσω περισσότερο", σχολίασε σχετικά με το τεχνικό ζήτημα ο Προκόπης Παυλόπουλος. "Προβλήματα τεχνολογίας", είπε στη συνέχεια γελώντας κοιτάζοντας την Άγκελα Μέρκελ.

Δείτε το βίντεο της συνάντησης στο προεδρικό Μέγαρο:

"Έχουμε πλήρη συνείδηση της ιστορικής μας ευθύνης. Γνωρίζουμε, επίσης, πόση οδύνη προκαλέσαμε στην Ελλάδα, ως Γερμανία, κατά την περίοδο του εθνικοσοσιαλισμού και γι' αυτό είναι ζήτημα τιμής για μας να κάνουμε το παν ώστε να έχουμε καλές σχέσεις με την Ελλάδα και να αλληλοϋποστηριζόμαστε προς όφελος και των δύο χωρών", είπε κατά τις δηλώσεις της η Καγκελάριος, απαντώντας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος είπε νωρίτερα πως οι αξιώσεις για τις αποζημιώσεις, "είναι ακόμη ενεργές".

"Η Γερμανία τόνιζε πάντα ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ελλάδα μόνη της, επειδή λόγω της γεωγραφικής της θέσης αναγκάζεται να δέχεται τόσους πολλούς ανθρώπους" σχολίασε για το μεταναστευτικό, ενώ ο Προκόπης Παυλόπουλος εξήρε τη στάση της απέναντι στην αντιμετώπισή του.

Αναφερόμενη στο Σκοπιανό, η κυρία Μέρκελ επαίνεσε και πάλι τον ρόλο της Ελλάδας και τις "θαρραλέες προσπάθειες" που καταβάλλει, προκειμένου να εξευρεθεί λύση, προς όφελος όχι μόνο της ΠΓΔΜ, αλλά και της Ελλάδας και της Ευρώπης, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Άνγκελα Μέρκελ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μέρκελ: Υπόθεση καρδιάς να στηρίξουμε τους Έλληνες για τα εγκλήματα των Ναζί

Το Μενού του δείπνου Τσίπρα-Μέρκελ και η φωτογραφία από το μπαλκόνι

DW: Μέρκελ - Διέψευσε εκνευρισμένη ότι οι Πρέσπες είναι προϊόν συναλλαγής

SHARE:

24Media Network