Χατζηδάκης: Ή θα τα καταφέρουμε αμέσως ή θα πάμε σπίτια μας

Χατζηδάκης: Ή θα τα καταφέρουμε αμέσως ή θα πάμε σπίτια μας
Francesca Giaitzoglou Watkinson

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 σημειώνοντας, ότι "είμαστε πιο ώριμοι σαν λαός και μετά από τόσα χρόνια στην κρίση έχει γίνει κοινό κτήμα ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί επ άπειρον αυτή η κατάσταση" των συντεχνιακών συμφερόντων.

“Για τη ΝΔ η κατάσταση θα είναι make or break. Η θα τα καταφέρουμε αμέσως ή θα πάμε σπίτια μας”, είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Για τις μεταρρυθμίσεις είπε:

Υπάρχουν και σήμερα συντεχνιακά συμφέροντα αλλά είμαι αισιόδοξος γιατί έχουμε πια δοκιμάσει όλες τις εκδοχές των επιμέρους πολιτικών, είμαστε πιο ώριμοι σαν λαός και μετά από τόσα χρόνια στην κρίση έχει γίνει κοινό κτήμα ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί επ άπειρον αυτή η κατάσταση, θα λειτουργήσει τελικά το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Η κατάσταση για εμάς θα είναι make ή break ή θα. τα καταφέρουμε ή θα πάμε σπίτια μας. Είμαστε χαρισματικός λαός διακρινόμαστε στο εξωτερικό και γι αυτό πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.

Το πράγμα στραβώνει από τη δεκαετία του 80, τότε αναπτύχθηκαν τα δυο μεγάλα καρκινώματα, ο λαϊκισμός και ο κρατισμός Η έννοια της μεταρρύθμισης συκοφαντήθηκε παρουσιάστηκε σαν το αναγκαίο κακό, το πικρό χάπι. Πρέπει τις μεταρρυθμίσεις να τις εξηγείς, να εξηγείς το όφελος για τους ανυπεράσπιστους Ελληνες. Κάποιοι χάνουν, οι περισσότεροι κερδίζουν.

Για τη ΝΔ:

Τα πρώτα νομοσχέδια μιας κυβέρνησης ΝΔ θα είναι για τη δημόσια διοίκηση (στοχοθεσία, αξιολόγηση, προγράμματα επανακατάρτισης για όσους έχουν κακές επιδόσεις), για τη φορολογία, για το ασφαλιστικό, για τη δικαιοσύνη, για την εκπαίδευση. Επιμένουμε στην αναλογία 1 προς 5 για προσλήψεις-συνταξιοδοτήσεις. Προτεραιότητα σε σχέση με τις προσλήψεις δίνουμε στην παιδεία και υγεία.

Για το “μαύρο” στην ΕΡΤ:

Το μαύρο στην ΕΡΤ δημιούργησε μια εντύπωση. Ωστόσο, υπήρχε μια δεδομένη κατάσταση, τόσο πολλοί εργαζόμενοι με τόσο πενιχρά αποτελέσματα. Πρέπει να κάνουμε μια καινούγια αρχή. Το κόστος είναι μεγάλο. Πρέπει να συνεννοηθούμε όλα τα κόμματα.

Για συμμαχίες:

Πιστεύω στη συμπόρευση των δυνάμεων της Ευρώπης και της κοινής λογικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αυτοαποκλειστεί έτσι κι αλλιώς, η ΝΔ το Ποτάμι και το ΚΙΝΑΛ χωρίς καμία αμφιβολία μπορεί και πρέπει να συμπορευτούν. Πήγα με χαρά στο συνέδριο του Ποταμιού και με χαρά προσκάλεσα τον Σταύρο Θεοδωράκη στην παρουσίαση του βιβλίου μου. Η προεκλογική συνεργασία είναι θέμα του Ποταμιού. Μετεκλογικά πρέπει να συνεργαστούμε οπωσδήποτε. Στις Βρυξέλλες μας θεωρούν ανίατη περίπτωση. Χρέος μας είναι να τους πείσουμε ότι μπορούμε, να τους εκπλήξουμε ευχάριστα. Είναι θέμα εθνικού φιλότιμου να πείσουμε ότι δεν είμαστε στην ΕΕ λόγω της ιστορίας και της γεωγραφίας μας. Η ΝΔ είναι το μεγάλο κόμμα που ηγείται αυτής της προσπάθειας. Αλλά πρέπει να έχουμε μέσα ευρύτερες δυνάμεις. Δεν μετανιώνω που είχα πει ότι θα ήθελα τη Διαμαντοπούλου στην κυβέρνηση, γιατί πιστεύω στο άνοιγμα. Ακόμη και αν πάρουμε αυτοδυναμία, θέλουμε να συνεργαστούμε με φιλοευρωπαϊκές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ:

Ο κ. Τσίπρας ακύρωσε τον εαυτό του μόνος του όταν μίλησε για αυταπάτες. Δεν μπορώ να εμπιστευθώ έναν ηγέτη που αναγνωρίζει πως έκανε λάθος στο βασικό θέμα. Το έχω ζήσει με τρεις-τέσσερις κυβερνήσεις. Στον Καραμανλή έλεγαν μπράβο μέχρι το 2009. Μετά έλεγαν μπράβο στον Γ. Παπανδρέου και φτάσαμε στις Κάννες. Ηρθε ο Σαμαράς, μετά από μια περίοδο δυσπιστίας, μπράβο και στον Σαμαρά. Τώρα είναι η εποχή των μπράβο στον Τσίπρα και μετά θα έρθει ο Κυριάκος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα