Χατζησωκράτης: Δεν χαίρομαι για την παρουσία της κ. Καϊλή στο συλλαλητήριο

Χατζησωκράτης: Δεν χαίρομαι για την παρουσία της κ. Καϊλή στο συλλαλητήριο

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 για το Σκοπιανό και το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

"Δεν χαίρομαι για την παρουσία της κ. Καϊλή στο συλλαλητήριο" δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Πρόσθεσε ότι “υπήρξε μια ενιαία στάση (στη Δημοκρατική Συμπαράταξη) της μη συμμετοχής στο συλλαλητήριο γιατί ξεκινάμε από ένα δοσμένο στοιχείο ότι τα συλλαλητήρια δεν λύνουν τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, και άρα πολιτικά να συμμετέχουμε σε κάτι τέτοιο, δεν βοηθάει στην όλη υπόθεση. Η εξωτερική πολιτική ούτε σχεδιάζεται ούτε διεξάγεται στο πεζοδρόμιο. Άμα θέλει κάποιος να πάει, θα πάει, ένας πολιτικός, όμως, άντρας ή γυναίκα, πρέπει να στέκεται με ευθύνη σ' αυτό που κάνει και πρέπει να αποδέχεται και την κριτική της πράξης”.

ADVERTISING

Παράλληλα ο κ. Χατζησωκράτης τόνισε πως “μια θέση που μπορεί πραγματικά να περιέχει μια σύνθετη ονομασία έναντι όλων για τη γειτονική χώρα, ονομαζόμενη FYROM από εμάς και από ορισμένους θεσμούς, αλλά από 142 χώρες αναγνωρισμένη με το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας, θα είναι το πιο ρεαλιστικό και το πιο σώφρον που θα μπορούσαμε, αν μπορέσουμε, να καταλήξουμε”.

Επιπρόσθετα, σχολίασε και τη στάση της Νέας Δημοκρατίας για το ζήτημα της ονομασίας. Αναλυτικά είπε πως “συμμετείχε μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών της Μακεδονίας, είναι μια πολιτική στάση που δείχνει μια παλινδρόμηση απέναντι σε μια θέση, τη θέση του 1992, της άρνησης δηλαδή να βρεθεί λύση, και μια λύση που φαινόταν να είναι αυτή που διαμορφώθηκε στο Βουκουρέστι. Υπάρχει μια αναδίπλωση από την πλευρά Κυριάκου Μητσοτάκη. Σεβόμαστε και συμμεριζόμαστε οποιαδήποτε ευρύτερη κίνηση κόσμου, αλλά οι ηγέτες οφείλουν να καθοδηγούν και όχι να καθοδηγούνται”.

SHARE:

24Media Network