Χιωτέλλη για υποψήφιο Χρυσαυγίτη: “Μας έστησε βρώμικο παιχνίδι για να μπει στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ”

Χιωτέλλη για υποψήφιο Χρυσαυγίτη: “Μας έστησε βρώμικο παιχνίδι για να μπει στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ”

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού έγινε το πρωί της Κυριακής με 30 υποψηφίους, ανάμεσα στους οποίους ήταν και το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, Δημήτρης Κόρακας. Η κ. Χιωτέλλη κάνει λόγο για "βρώμικο παιχνίδι εκ μέρους ακροδεξιών κύκλων και όσων τους καλύπτουν" και μίλησε για επιπολαιότητα, αλλά και "ευθύνες γιατί δεχθήκαμε καλή τη πίστη τις δηλώσεις του".

Η επικεφαλής της Κίνησης, υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ Δήμαρχος Μυτιλήνης, Εριφύλη Χιωτέλλη, προχώρησε στην αποβολή του Δημήτρη Κόρακα από τον συνδυασμό Με Πυξίδα τον Πολίτη.

O Δημήτρης Κόρακας κατάγεται από τη Λέσβο αλλά κατοικεί μόνιμα στα Γιάννενα. Δημοσιεύματα, ανάμεσα στα οποία ήταν και ρεπορτάζ του Lesvospost, ανέφεραν πως ήταν ιδρυτικό μέλος της Χρυσής Αυγής στην πόλη, ενώ η δράση του καταγράφεται σε πολλά δημοσιεύματα ιστοσελίδων της περιοχής.

Ο ίδιος είχε επιστρέψει μετά τις εκλογές του ’15 στη ΝΔ και πρόσφατα ανακοινώθηκε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό της Εριφύλλης Χιωτέλλη.

Η απάντηση της κ. Χιωτέλλη

Το News 24/7 ήρθε σε επικοινωνία με την ίδια την Εριφύλη Χιωτέλλη για το περιστατικό.

Οι ακροδεξιοί παίζουν βρώμικα παιχνίδια

“Ο κ. Κόρακας δε ζει στο νησί, ερχόταν κατά διαστήματα εδώ από όπου και κατάγεται. Ερχόταν σε επικοινωνία μαζί μας, μας είχε δηλώσει ότι θέλει να βοηθήσει αν και είναι δεξιός γιατί είναι ενάντια στη συμπεριφορά της σημερινής δεξιάς, γιατί σπέρνει τη μισαλλοδοξία και τον διχασμό. Η αρθρογραφία που είχε στείλει σε τοπικά μέσα υποστήριζε ακριβώς αυτή την άποψη, οι θέσεις που δήλωσε σε μας υποστήριζαν ακριβώς αυτή την άποψη και με αυτή τη συζήτηση και τη λογική αυτή, σχηματίσαμε μια εικόνα για έναν άνθρωπο που έλεγε πως συμφωνούσε με τις αρχές μας οι οποίες στηρίζουν την αλληλεγγύη και την ισότητα. Ζήτησε να δηλώσει τη στήριξή του αυτή με τη συμμετοχή στο συνδυασμό μας.

Θα μου πείτε δεν ψάξαμε το προφίλ του και τον εμπιστευτήκαμε. Πράγματι, εμπιστευτήκαμε τα λόγια ενός ανθρώπου, δεν περιμέναμε πως ο συγκεκριμένος άλλα δήλωνε και άλλα πίστευε. Εμείς έχουμε μάθει να εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους, όμως οι εποχές είναι πονηρές. Αμέσως μόλις πληροφορηθήκαμε από φίλους για την πρότερη δράση του εν λόγω ανθρώπου, νωρίς το απόγευμα αποφασίσαμε ότι τον αποπέμπουμε από τον συνδυασμό μας.

Εμείς αυτούς τους ανθρώπους δεν τους προστατεύουμε, δεν τους στηρίζουμε, ούτε τους καλύπτουμε. Έχουμε αποδείξει ποια είναι η στάση μας απέναντι στην ακροδεξιά, συγκροτήσαμε έναν συνδυασμό για να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους ανθρώπους στο νησί.  Το ψηφοδέλτιο απαρτίζετε από ανθρώπους που έχουν δώσει μάχη υπέρ των προσφύγων και των δικαιωμάτων τους, είναι άτομα γνωστά για την προσφορά τους. Ευθύνες υπάρχουν γιατί δεχθήκαμε καλή τη πίστη τις δηλώσεις του συγκεκριμένου. Από εκεί και πέρα δεν ήταν εν γνώση μας η δράση του. Στην τοπική κοινωνία ουδείς μας αμφισβητεί. Άλλοι πλένουν στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ τους ακροδεξιούς εδώ στη Μυτιλήνη και τους ξέρουμε.

Ήταν ο μόνος που δεν ζούσε μόνιμα εδώ και δεν τον ξέραμε σε κοινωνικά δρώμενα. Είχε στείλει άρθρα που τοποθετούνται ενάντια στον ρατσισμό. Να είστε σίγουροι πως στη Μυτιλήνη θα επικρατήσει ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και η αλληλεγγύη. Αυτοί που δήθεν ενοχλούνται από αυτά, είναι αυτοί που κάλυψαν, καλύπτουν και θα καλύπτουν όσους έσπειραν τον διχασμό. Αυτό που πρέπει να ξαναπούμε είναι πως πρέπει να γίνουμε πιο καχύποπτοι γιατί το παιχνίδι είναι βρώμικο από τη μεριά τους”.

Ακούστε τις δηλώσεις της:

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα