Χρ. Βερναρδάκης: Νέα κυβερνητική πλειοψηφία και με βουλευτές των ΑΝΕΛ με άξονα το Μακεδονικό

Ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης
Ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης MOTIONTEAM

"Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κοπούν οι συντάξεις", υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας στον News 24/7 στους 88,6.

"Υπάρχουν προϋποθέσεις και δυνατότητες να δημιουργηθεί μια άλλη κυβερνητική πλειοψηφία, με βουλευτές και από τους ΑΝΕΛ, αν τεθεί θέμα δυσπιστίας με άξονα το Μακεδονικό", εκτίμησε ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Ο κ. Βερναρδάκης κάλεσε τη ΝΔ "να καταθέσει πρόταση μομφής πριν από την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών". "Και θα δούμε τι θα γίνει -συνέχισε- Η στάση που θα κρατήσει κανείς στη Βουλή για το Μακεδονικό δημιουργεί ένα πλαίσιο δεσμεύσεων για το κάθε κόμμα και  θα επηρεάσει μακροχρόνια την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα".

Κατά τον κ. Βερναραδάκη, "με το Μακεδονικό δεν ταλανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όλοι οι υπόλοιποι. Η ΝΔ θα πει κάτι για τον κίνδυνο δημιουργίας Μεγάλης Αλβανίας ή θα βλέπουν τον Ζάεφ στα καφενεία και θα κάνουν σαχλαμαρίτσες; Αποκαλύφθηκε ότι υπάρχει θεσμική επικοινωνία της ΝΔ με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ και το κρατούν μυστικό".

Κατά τον κ. Βερναρδάκη, "οι εκλογές είναι λογιστική εκκαθάριση του τι έχει συμβεί το προηγούμενο διάστημα. Το ΚΙΝΑΛ, με τον τρόπο που πολιτεύεται σήμερα, δείχνει ότι πολύ δύσκολα θα μπει σε ένα προοδευτικό μέτωπο. Οι μικρότεροι σχηματισμοί εξαερώνονται και κινούνται είτε προς τον έναν είτε προς τον άλλο πόλο. Με την καταδίκη της συμφωνίας των Πρεσπών και του νόμου Κατρούγκαλου το ΚΙΝΑΛ δείχνει ξεκάθαρα με ποιον θέλει να συνεργαστεί". Υποστήριξε επίσης ότι "υπάρχουν διαφοροποιήσεις στους ΑΝΕΛ, ο κ. Καμμένος έχει εγκλωβιστεί σε μια αδιέξοδη -νομίζω- θέση, δεν πιστεύω ότι θα ρίξει την κυβέρνηση". Τόνισε ότι "δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κοπούν οι συντάξεις", ενώ σημείωσε ότι η εικόνα της ΕΡΤ δεν τον ικανοποιεί παρόλο που κατά τη γνώμη του αυτό δεν συνιστά πολιτικό θέμα. Ο κ. Βερναρδάκης είπε επίσης ότι οι δημοσκοπήσεις τα τελευταία χρόνια διαψεύδονται συνεχώς και υποστήριξε ότι θα διαψευστούν στην κάλπη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network