Χριστοδουλάκης: Δεν θα νομιμοποιήσουμε τον ρεβανισμό της Δεξιάς

Χριστοδουλάκης: Δεν θα νομιμοποιήσουμε τον ρεβανισμό της Δεξιάς
Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανόλης Χριστοδουλάκης Eurokinissi

"Η ρητορική Βορίδη όχι απλώς μας βρίσκει αντίθετους, αλλά θίγει τα βασικές αρχές και αξίες μας" ανέφερε ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής. Τι ανέφερε για τις εξελίξεις στην Κουμουνδούρου

“Ο βασικός ιδεολογικός μας αντίπαλος είναι η ΝΔ” τόνισε ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού. Και πρόσθεσε: “Η ρητορική Βορίδη όχι απλώς μας βρίσκει αντίθετους, αλλά θίγει τα βασικές αρχές και αξίες μας. Δεν νομιμοποιούμε τον δεξιό ρεβανσισμό. Έχουμε δύο μέτωπα. Η ΝΔ μας έφερε στην κρίση και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάθει αφωνία για τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή. Επιδιώκουμε τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε ιδεολογικό μέτωπο απέναντι στην ΝΔ”.

Κατά τον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, “η έννοια του ιδεολογικού αυτοπροσδιορισμού έχει να κάνει με την πολιτική που εφαρμόζεται στην πράξη, έτσι δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως σοσιαλδημοκρατικό ένα κόμμα που συγκυβερνά με ομοφοβικούς και διαλύει το κοινωνικό κράτος”. Με αυτό τον τρόπο απάντησε σε ερώτηση αν είναι γειτονικό κόμμα στο ΚΙΝΑΛ ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως το βλέπουν οι ευρωσοσιαλιστές.  Στην παρατήρηση ότι το κόμμα του συγκυβέρνησε με το ΛΑΟΣ, απάντησε ότι “ήταν άλλες πολιτικές συνθήκες το 2012 άλλες το 2015, όταν πια υπήρχαν δημοσιονομικά περιθώρια.  Ηταν συνειδητή επιλογή του Α. Τσίπρα να συνεργαστεί με όχι επιλογή ανάγκης”.  Σε σχέση με τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο Μ Χριστοδουλάκης ανέφερε ότι “καταθέτουμε προγραμματικό πλαίσιο για την προοδευτική διακυβέρνηση και με βάση αυτό θα συζητήσουμε για μετεκλογικές συνεργασίες”.

Αποδοχή της ήττας δείχνει η επιλογή Σκουρλέτη

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Κουμουνδούρου, ο κ. Χριστοδουλάκης σχολίασε: “Το γεγονός ότι επελέγη ο κ. Σκουρλέτης για τη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια προσπάθεια ενίσχυσης του κομματικού μηχανισμού με βάση την αρχική κομμουνιστογενή ιδεολογική βάση για τη διαχείριση της ήττας. Είναι μια κίνηση που δείχνει αποδοχή της ήττας. Η κοινωνία έχει αντιληφθεί ότι η χώρα πρέπει να αλλάξει σελίδα”. Κατά την άποψή του, δεν είναι πρόβλημα για το ΚΙΝΑΛ αν στελέχη της κεντροαριστεράς βρίσκονται κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί η προσέγγισή τους δεν έχει ιδεολογικά χαρακτηριστικά. Και δεν πιστεύει ότι ο ανασχηματισμός μπορεί να αλλάξει την εικόνα για την κυβέρνηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα