Αίγλη Ζαππείου: Το ναζιστικό μόρφωμα των χρυσαυγιτών κάνει φιέστα σε εμβληματικό χώρο της Αθήνας

Αίγλη Ζαππείου: Το ναζιστικό μόρφωμα των χρυσαυγιτών κάνει φιέστα σε εμβληματικό χώρο της Αθήνας
Μεσημέρι Ιουλίου στην "Αίγλη" του Ζαππείου Eurokinissi

Ο Θανάσης Χειμωνάς μιλά στον News 24/7 στους 88,6 και κάνει λόγο για μια πραγματική ύβρις απέναντι στις δημοκρατικές και ανθρωπιστικές αρχές να γιορτάσουν στην Αίγλη του Ζαππείου. "Ουδείς ασχολήθηκε" συμπλήρωσε, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε το ΔΣ του Ζαππείου Μεγάρου. "Δεν κάνουμε διακρίσεις" απαντά ο υπεύθυνος του καταστήματος.

Άνω – κάτω η Αθήνα μετά την απόφαση των υπευθύνων της Αίγλης του Ζαππείου να καλωσορίσουν στο κατάστημά τους το ναζιστικό κόμμα των χρυσαυγιτών, ώστε να πραγματοποιηθεί η φιέστα των υπόδικων εν όψει των ευρωεγκλογών.

Ένας από τους πρώτους που αντέδρασε ήταν ο Θανάσης Χειμώνας ο οποίος σε σνάρτησή του ανέφερε: “Σε μια εποχή που οι ρατσιστικές επιθέσεις σε Ελλάδα και κόσμο χτυπάνε κόκκινο η Χρυσή Αυγή προχωρά ανενόχλητη στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της στην Αίγλη του Ζαππείου. Δεν είναι δυνατόν μια (φερόμενη ως) εγκληματική οργάνωση που φλερτάρει ανοιχτά με τον Ναζισμό και βαρύνεται με σοβαρότατες κατηγορίες (σε μια δίκη που θυμίζει το γεφύρι της Άρτας) να αντιμετωπίζεται ως ένα συνηθισμένο πολιτικό κόμμα και να της επιτρέπεται να διοργανώνει φιέστες μίσους σε έναν ιστορικό χώρο της πρωτεύουσας της Ελλάδας. Ελπίζουμε πως όλοι οι δημοκρατικοί φορείς θα συνεργαστούν για τη ματαίωση μιας πραγματικής ύβρεως απέναντι στις δημοκρατικές και ανθρωπιστικές αρχές της χώρας”.

 

Ωστόσο, μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 σημείωσε ότι “ουδείς ασχολήθηκε με το ότι μια οργάνωση υποδίκων, που αποθεώνει το ναζισμό, θα κάνει μια φιέστα σε έναν τόσο εμβληματικό χώρο της Αθήνας”, ενώ σε ερώτηση για τις ρατσιστικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών κι αν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο, ο κ. Χειμωνάς είπε: “Έχουν γίνει πολλά λάθη σε αυτή τη χώρα στο συγκεκριμένο θέμα, που δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ σοβαρά” και συμπλήρωσε: “Παραπλανημένοι ψηφοφόροι ίσως να υπήρχαν μέχρι το 2012. Από τη στιγμή που έγινε το περιστατικό με Κασιδιάρη, Δούρου και Κανέλλη, όλοι έμαθαν ποια είναι η Χρυσή Αυγή”.

Ο Θανάσης Χειμώνας Eurokinissi

 

Δεν απέκλεισε, μάλιστα το ενδεχόμενο ο Ηλίας Κασιδιάρης να περάσει στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. “Φοβάμαι τα χειρότερα για την Αθήνα”, είπε χαρακτηριστικά στον σταθμό μας και κάλεσε τους δημότες Αθηναίων να πάνε να ψηφίσουν όποιον άλλο υποψήφιο θέλουν.

Ζάππειο Μέγαρο: “Την Αίγλη εκμεταλλεύεται ιδιώτης”

Το απόγευμα της Πέμπτης τοποθετήθηκε για το θέμα και το ΔΣ του Ζαππείου Μεγάρου με την οποία γνωστοποιείται ότι τα μέλη του δεν έχουν ενημέρωση σχετικά με τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στην Αίγλη. 

«Με αφορμή σχόλια και δημοσιεύματα περί παραχώρησης της «Αίγλης» του Ζαππείου Μεγάρου στη Χρυσή Αυγή για την παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου της», το ΔΣ του Ζαππείου δηλώνει «κατηγορηματικά ότι η παρουσίαση δεν θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο του Ζαππείου Μεγάρου αλλά στην «Αίγλη»». 

Επίσης αναφέρεται ότι «η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε εγκαταστάσεις της «Αίγλης» που εκμεταλλεύεται ιδιώτης». Τέλος, τονίζεται ότι «Η Διοίκηση του Ζαππείου Μεγάρου δεν έχει ουδεμία εμπλοκή ή προγενέστερη ενημέρωση σχετικά με τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην «Αίγλη» με ευθύνη του ιδιώτη που την εκμεταλλεύεται».

Αίγλη Ζαππείου: “Είμαστε επαγγελματίες και όχι δημοκράτες α λα καρτ”

Σημειώνεται ότι η πρώτη αντίδραση του ιδιώτη που “τρέχει” την Αίγλη ήταν πως “είμαστε επαγγελματίες και όχι δημοκράτες α λα καρτ”.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της lifo, που μίλησε με τον υπεύθυνο του καταστήματος οι εκδηλώσεις στον χώρο γίνονται «κατόπιν ζήτησης και διαθεσιμότητας».

«Δεν είχαμε παράπονο ή πρόβλημα ως εταιρεία και η επιχείρηση δεν κάνει διακρίσεις. Δεν θα έπρεπε να κάνουμε διακρίσεις. Για την επιχείρηση δεν έχει σημασία αν κάποιος είναι υπόδικος. Εχουμε κι άλλους πελάτες που χρωστάνε από δω και από ‘κει και έχουν δικαστήρια. Δεν υπάρχουν τέτοια κριτήρια… », είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Αίγλης Ζαππείου κ. Πατέλας. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα