Χρυσή Αυγή: Δεν πάμε στη Βουλή να παίξουμε ξύλο, εκτός εάν...

Στιγμιότυπο από την ορκωμοσία και τον αγιασμό της σύνθεσης της νέας βουλής,όπως προέκυψε από τις εκλογές της 6ης Μαϊου 2012,Πέμπτη 17 Μαϊου 2012 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Στιγμιότυπο από την ορκωμοσία και τον αγιασμό της σύνθεσης της νέας βουλής,όπως προέκυψε από τις εκλογές της 6ης Μαϊου 2012,Πέμπτη 17 Μαϊου 2012 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Διαβάστε για τις προθέσεις της Χρυσής Αυγής στη Βουλή. Τι λένε βουλευτές οι βουλευτές της για τη συνύπαρξη με τα άλλα κόμματα στα έδρανα

Έτοιμοι να ασκήσουν σκληρή αντιπολίτευση αλλά και έτοιμοι για όλα εάν προκληθούν, δηλώνουν βουλευτές της Χρυσής Αυγής οι οποίοι τονίζουν ότι σκοπός τους είναι να χρησιμοποιήσουν νόμιμους τρόπους για να τιμωρήσουμε τους ανθρώπους που έφτασαν τους Έλληνες σε αυτό το επαίσχυντο σημείο.

Οι 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα κάθονται στα ''ορεινά'', άκρα δεξιά έδρανα της Βουλής, πίσω ακριβώς από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και σε απόσταση ασφαλείας από τα κόμματα της Αριστεράς,

''Εμείς δεν μπήκαμε στη Βουλή για να κάνουμε τους πυγμάχους. Δεν πάμε σαν εκδικητές, δεν πάμε να ρίξουμε ξύλο. Θέλουμε με νόμιμους τρόπους να τιμωρήσουμε τους ανθρώπους που έφτασαν τους Έλληνες σε αυτό το επαίσχυντο σημείο'', τονίζει στη Real News, ο βουλευτής Β΄ Πειραιά της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός.

''Αν όμως, κάποιοι σε σέβονται όσα λένε, αν είναι ειρωνικοί... η Χρυσή Αυγή δεν αποδέχεται προκλητικές συμπεριφορές. Δεν είμαστε συνηθισμένοι να μας εξυβρίζουν. Εγώ προσωπικά δεν θα ανεχτώ να με βρίσει κανένας. Άνθρωπος είμαι, θα αντιδράσω. Εμείς δεν έχουμε μάθει τη μία στιγμή να βριζόμαστε στο κοινοβούλιο και μετά να πηγαίνουμε αγκαζέ στο καφενείο και όλα μέλι - γάλα''.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, βουλευτή Λάρισας, ο οποίος λέει: ''Δε θα υπάρξουν περιστατικά  βίας. Κανείς δεν έχει τέτοια διάθεση. Αν, όμως, κάποιος προσπαθήσει να με χτυπήσει, τι θα κάνω; Εξαρτάται από την πρόκληση. Θα αντιδρούσα όπως θα αντιδρούσε κάθε άνθρωπος''.

Από την πλευρά του ο Ηλίας Κασιδιάρης ξεκαθαρίζει ότι η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή δεν θα προκαλέσει βίαια επεισόδια. ''Αυτά είναι αστεία πράγματα. Όσοι λένε πως φοβούνται ότι θα γίνουν επεισόδια, φοβούνται επειδή η Χρυσή Αυγή λέει αλήθειες. Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε άλλο''.

Ενώ, ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος, Χρήστος Παππάς, κάνει λόγο για ''φαιδρότητες''.

SHARE:

24Media Network