Δ. Παπαδημούλης: Οποιος τα βάζει με τη συμφωνία των Πρεσπών τα βάζει με τον Τσίπρα

Δ. Παπαδημούλης: Οποιος τα βάζει με τη συμφωνία των Πρεσπών τα βάζει με τον Τσίπρα
Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης Eurokinissi

"Δεν είναι ευχάριστη εξέλιξη η παραίτηση Κοτζιά, ούτε αναμενόμενη και είμαι σίγουρος ότι ο Πάνος Καμμένος δεν θα διευκολύνει τα σχέδια του κ. Μητσοτάκη" είπε.

“Η δήλωση του πρωθυπουργού μετά την παραίτηση Κοτζιά και η ταχύτητα με την οποία αντέδρασε με ηγετική πυγμή έχει σαφή μηνύματα για τον Καμμένο. Όποιος τα βάζει με τη συμφωνία των Πρεσπών τα βάζει με τον Τσίπρα”. Είναι το σχόλιο του αντιπροέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη ο οποίος μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Ο επικεφαλής της ομάδας ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην παραίτηση του Ν. Κοτζιά, σημείωσε τα εξής: “Δεν είναι ευχάριστη εξέλιξη, ούτε αναμενόμενη. Γιατί ο Ν. Κοτζιάς είχε ενεργό ρόλο στη συμφωνία των Πρεσπών. Το γεγονός ότι ανέλαβε τη θέση του ΥΠΕΞ ο πρωθυπουργός δίνει σήμα σταθερότητας και συνέχειας. Είμαι βέβαιος ότι ο Π. Καμμένος δεν θα διευκολύνει τα σχέδια του κ. Μητσοτάκη και θα σεβαστεί το θεσμικό του ρόλο. Τους επόμενους μήνες δεν θα διακινδυνευθεί η σταθερότητα. Σέβομαι τον κ. Κοτζιά, είχε επιτυχημένη θητεία, δεν υπάρχει αμφιβολία για την άψογη διαχείριση των μυστικών κονδυλίων. Ο πρωθυπουργός υπενθύθμισε τη θεσική ευθύνη όλων των υπουργών που οφείλουν να εκφράζουν την κυβερνητική θέση. Ο κ. Καμμένος στις ΗΠΑ δεν πήγε ως πρόεδρος των ΑΝΕΛ αλλά ως ΥΠΑΜ”.

Μιλώντας για την επόμενη μέρα ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι πρόεχει “να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός χωρίς περικοπή των συντάξεων, να ψηφιστούν ένα προς ένα όλα τα θετικά μέτρα (τα λεγόμενα αντίμετρα) και να κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών”. “Ο ΣΥΡΙΖΑ -συνέχισε- μετά τις εκλογές πρέπει να επιδιώξει συνεργασίες με προοδευτικό πρόσημο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα