Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή για τα φάρμακα

Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή για τα φάρμακα

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συζήτηση στη Βουλή επί της τροπολογίας για τη μείωση των τιμών 6.000 φαρμάκων (Vid)

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συζήτηση στη Βουλή επί της τροπολογίας για τη μείωση των τιμών 6.000 φαρμάκων.

Η συζήτηση γίνεται εν μέσω οξύτατης αντιπαράθεσης, με αλληλοκατηγορίες μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Χθες, Τρίτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης για την πολιτική της στο χώρο του φαρμάκου, ζήτησε απόσυρση της τροπολογίας και έναρξη διαλόγου. Αρνητική ήταν η κυβέρνηση, που τόνισε ότι η τροπολογία πρόκειται να ψηφιστεί, ενώ το ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για το λεγόμενο "ηθικό πλεονέκτημα" που υποστηρίζει ότι έχει.

Η ονομαστική ψηφοφορία πραγματοποιείται έπειτα από αίτημα του ΠΑΣΟΚ στις 12:00 και όπως όλα δείχνουν η τροπολογία θα υπερψηφιστεί από τους βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, πιθανώς και τους ανεξάρτητους Λοβέρδο και Αηδόνη.

Το ΚΚΕ αναμένεται να δηλώσει "παρών", ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δήλωσαν ότι θα αποφασίσουν για τη στάση που θα τηρήσουν λίγο πριν από την ψηφοφορία.

Της ψηφοφορίας δεν αποκλείεται να προηγηθεί τοποθέτηση του υπουργού Υγείας, εφόσον ο Αδωνις Γεωργιάδης το ζητήσει, και ακολούθως να σημειωθεί νέα αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

live

SHARE: