Δεν αποκλείει πριμ καλής απόδοσης στο Δημόσιο ο Μητσοτάκης

ΒΟΥΛΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΒΟΥΛΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Εκτιμήσεις και όχι ακόμα αποφάσεις οι αλλαγές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων

Υπό εξέταση σενάρια, για τα οποία δεν είναι ακόμα έτοιμος να απαντήσει, χαρακτήρισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα δημοσιεύματα για μειώσεις και αυξήσεις μισθών των δημοσίων υπάλληλων.

Όπως είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όλα όσα γράφονται είναι εκτιμήσεις και όχι συγκεκριμένες προτάσεις.

Αναγνώρισε, πάντως, ότι η «ψαλίδα» μισθού μεταξύ του νέο-εισερχόμενου και του γενικού διευθυντή είναι πολύ μικρή και πρόσθεσε ότι «πρέπει να βρεθούν κονδύλια αν θέλουμε αυτό να αλλάξει γιατί τα κονδύλια του προϋπολογισμού είναι συγκεκριμένα».

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι θα ήθελε να δοθεί ένα πριμ καλής απόδοσης για όσους υπαλλήλους έχουν πετύχει τους στόχους τους.

Επανέλαβε πάντως ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα μείωσης μισθού ή διαθεσιμότητας για όσους υπάλληλους θα βρεθούν στο 15% με τη χειρότερη αξιολόγηση.

Για τις απολύσεις στο δημόσιο ανέφερε ότι οι υποχρεώσεις είναι συγκεκριμένες, προσθέτοντας ότι το επόμενο διάστημα θα δοθεί βάρος στο θέμα της αξιολόγησης και της διαθεσιμότητας στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, όπως είπε, αποχώρησαν 240 χιλιάδες υπάλληλοι από το σύνολο του δημοσίου, ενώ από αυτούς οι 100 χιλιάδες από τον στενό δημόσιο τομέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οι νέοι μισθοί στο Δημόσιο. Ποιοι χάνουν, ποιοι κερδίζουν

SHARE:

24Media Network