Δεν είναι το φίδι, είναι το αυγό του ηλίθιε…

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 EUROKINISSI

Χορηγώντας άδεια στον Κουφοντίνα το Συμβούλιο ούτε τον απάλλαξε από τίποτε, ούτε τον αποφυλάκισε, ούτε διευκόλυνε τη θέση του

Του Γιώργου Λακόπουλου

Παλιό μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης και ισοβίτης για έντεκα φόνους – και ως εκ τούτου απεχθές πρόσωπο- μετά από δεκαπενταετή κάθειρξη υποβάλει αίτημα για διήμερη άδεια. Το αρμόδιο Συμβούλιο της φυλακής την εγκρίνει -ομόφωνα. Το είχε κάνει και επί ΝΔ αποφυλακίζοντας για μια εβδομάδα τον Χριστόδουλο Ξηρό - που επέστρεψε στην «τέχνη» του και όχι στη φυλακή. Κανείς δεν πήγε τότε στη Βουλή να διακηρύξει ότι <προσβάλλεται η Δημοκρατία» και ότι ο Σαμαράς είναι «παρεάκι» με τους τρομοκράτες.

Χορηγώντας άδεια στον Κουφοντίνα το Συμβούλιο ούτε τον απάλλαξε από τίποτε, ούτε τον αποφυλάκισε, ούτε διευκόλυνε τη θέση του. Του έδωσε άδεια για 48ωρες εκτός φυλακής. Ο θόρυβος που ξεσηκώθηκε θα ήταν ανεξήγητος αν κάποιοι δεν αυτό-καρφώνονταν: κατήγγειλαν την κυβέρνηση προβάλλοντας ότι από τη μια «βγάζει από τη φυλακή» τον Κουφοντίνα και από την άλλη διώκει μια αθώα γυναίκα με νόμιμη επιχειρηματική δραστηριότητα, επειδή είναι σύζυγος πολιτικού αντίπαλου της. Περίεργο. Η κυβέρνηση ούτε έβγαλε κανέναν από τη φυλακή, ούτε δίωξε καμία αθώα επιχειρηματία.

Το πιάσαμε το υπονοούμενο. Η αίτια της βαβούρας είναι άλλη: η άδεια στον Κουφοντίνα χρησιμοποιήθηκε για να σκεπαστεί ο θόρυβος για τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη και την σιγή ιχθύος του ιδίου για τους φορολογικούς παραδείσους.

Ότι οι κυβερνητικοί πιάστηκαν στον ύπνο με τη συγκεκριμένη άδεια, δείχνει ποσό αμέτοχοι είναι στην απόφαση . Μια χαρά τους πήγαιναν να πράγματα, γιατί να κάνουν τέτοιο δώρο στην οικογένεια Μητσοτάκη;. Ακόμη και αν δεν διαβάσει κανείς την άδεια σαν προβοκάτσια που πλήττει την κυβέρνηση, οι αντίπαλοι της την αξιοποίησαν σαν τέτοια...

Σε κάποια ΜΜΕ σημειώθηκε χονδροειδής – και εν πολλοίς δουλική- σπουδή να αλλάξει το «talk of the town». Στη θέση μιας σοβαρής συζήτησης που απασχολεί όλη την Ευρώπη μπήκαν οι σοφιστικέ μπούρδες για την <εύνοια των Συριζαίων στους τρομοκράτες>. Αλλά από υπερβολική δόση, η αντικυβερνητική κροτίδα- για να παραχθεί καπνός που θα σκεπάσει τις δυσχέρειες του Μητσοτάκη- εξελίχθηκε σε εκκολαπτήριο φασίζουσας νοοτροπίας .

Οι πιο κραγμένοι ακροδεξιοί δεν θα μπορούσαν να σκεφθούν όσα παρέθεσαν κάποια μίντια... Η ταύτιση της τρομοκρατίας με ένα πολιτικό κόμμα ήταν το λιγότερο. Κάποιοι έφτασαν ως το όνειδος της πρωτοσέλιδης συλλογικής ευθύνης: πρόβαλλαν, με νόημα , ότι ο γιος διακεκριμένου παράγοντα του ΣΥΡΙΖΑ- και του πολιτεύματος -υποδέχθηκε τον εξερχόμενο Κουφοντίνα.

Αν λόγω σεβασμού στο πένθος της η οικογένεια του Παύλου Μπακογιάννη είναι εκτός κριτικής- ακόμη και όταν το μεταφέρει στην πολιτική αντιπαράθεση- δεν ισχύει το ίδιος για όσους προέβαλαν, ελεγειακά, το συγκεκριμένο επεισόδιο ως τρομοκρατικό φαινόμενο – αντλώντας έμπνευση από τυπικά ναζιστικά μοντέλα προπαγάνδας.

Η διήμερη άδεια στον Κουφοντίνα ούτε τον απαλλάσσει από τίποτε, ούτε του διαμορφώνει κανένα ελαφρυντικό. Δεν θίγεται δημοκρατική τάξη -το αντίθετο. Η Δημοκρατία ταλαιπωρήθηκε από την τρομοκρατία, αλλά δεν καταλύθηκε από τους τρομοκράτες- ειδικά όσους έβαλε στα σίδερα. Αντίθετα αιματοκυλίστηκε στο παρελθόν και απειλείται και σημερα από τον φασισμό. Η εκκόλαψή του έγινε στο πλαίσιο της μισαλλοδοξίας, του φανατισμού , της τυφλής αντιπαράθεσης και της σκοταδιστικής αρλουμπολογίας από τους πιο καθώς πρέπει εκπροσώπους της μιντιακής και πολιτικής ελίτ.

Η ελληνική κοινωνία έπαθε από όσους την κλέβουν και στέλνουν τα λεφτά σε φορολογικούς παραδείσους, δεν έπαθε από την άδεια του καταδίκου Κουφοντίνα -όπως δεν έπαθε όταν έβγαλε ο Λιβάνης το βιβλίο του .

Αυτές τις ημέρες δημιουργήθηκε ένα κέλυφος μέσα στο οποίο αναπτύχθηκαν ανακρίβειες, υποκρισίες και θεωρίες κόντρα στις κατακτήσεις και του δυτικού πολιτισμού και τις αξίες του ευρωπαϊκού συστήματος Δικαιοσύνης. Βούτυρο στο ψωμί όσων φλερτάρουν με το φασισμό.

Βεβαίως σε όσους δημιουργούν αυτό το κλίμα -είτε για να προσφέρουν υπηρεσίες, είτε από βλακεία, ή μικροκομματισμό- δεν είδαμε το φίδι του ναζισμού. Αλίμονο- μια γνώμη είπαν. Είδαμε όμως πώς μπορεί να δημιουργηθεί το αυγό του.

SHARE:

24Media Network