Δεν καταψηφίζει τον Προϋπολογισμό ο Γιάννης Σαρίδης της Ένωσης Κεντρώων

Δεν καταψηφίζει τον Προϋπολογισμό ο Γιάννης Σαρίδης της Ένωσης Κεντρώων
Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης Eurokinissi

Προβλήματα στην Ένωση Κεντρώων, καθώς ενδεχόμενη διαγραφή ή αποχώρηση του Γ. Σαρίδη από την κοινοβουλευτική ομάδα ισοδυναμεί με διάλυσή της καθώς θα πέσει κάτω από το ελάχιστο όριο των πέντε βουλευτών.

Την πρόθεσή του να μην καταψηφίσει τον Προϋπολογισμό του 2019 εξέφρασε πριν λίγο ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης. Η στάση αυτή του Γ. Σαρίδη δημιουργεί σοβαρότατο πρόβλημα στην Ένωση Κεντρώων, καθώς η ψήφιση του Προϋπολογισμού ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση. Παράλληλα, ενδεχόμενη διαγραφή ή αποχώρηση του Γ. Σαρίδη από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων ισοδυναμεί με διάλυσή της αφού θα έχει πλέον μόνο τέσσερις βουλευτές, έναν λιγότερο από το ελάχιστο όριο των πέντε βουλευτών.

«Υπάρχουν τρεις λόγοι που με εμποδίζουν να καταψηφίσω τον Προϋπολογισμό» επισήμανε ο Γ. Σαρίδης εξηγώντας ότι «μετά από χρόνια ο Προϋπολογισμός γράφτηκε στην Ελλάδα από Έλληνες». Ο Γ. Σαρίδης πρόσθεσε ότι ο Προϋπολογισμός «όσο λίγα και αν δίνει, δίνει τα περισσότερα εδώ και πολλά χρόνια» συμπληρώνοντας ότι ο Προϋπολογισμός «αποκαθιστά αδικίες και βάζει τέλος στην κατρακύλα».

Ο Γ. Σαρίδης σημείωσε ότι ενδεχόμενη εξέταση από την κυβέρνηση της πρότασης νόμου του για παροχή νομικής βοήθειας σε δανειολήπτες με χαμηλό εισόδημα θα έχει ως αποτέλεσμα ο ίδιος «να πιστέψω το άνοιγμα της προς το Κέντρο, το Κέντρο που υπηρέτησα και υπηρετώ». Ο Γ. Σαρίδης υπογράμμισε ότι «αν πράγματι έχουμε ξεκινήσει να αφήνουμε πίσω μας τα Μνημόνια, το πρώτο που πρέπει να διορθώσουμε είναι που βρίσκεται ακριβώς το όριο της φτώχειας».

Οι τεταμένες σχέσεις του Σαρίδη με την ηγεσία της Ένωσης Κεντρώων

Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις του Γ. Σαρίδη με την ηγεσία της Ένωσης Κεντρώων είναι εδώ και καιρό τεταμένες, λόγω της απαίτησής του ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Καβαδέλλας να ζητήσει συγγνώμη από την διοίκηση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο Δ. Καβαδέλλας είχε καταφερθεί εναντίον της διοίκησης της ΔΕΘ όταν αναγκάστηκε να πληρώσει εισιτήριο υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν έπρεπε να συμβεί γιατί είναι βουλευτής.

Και στην περίπτωση της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού της άνοιξε τον δρόμο για την ένταξη στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια, η Θ. Μεγαλοοικονόμου είχε αποχωρήσει από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων κάποιο καιρό πριν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα