‘Πόλεμος’ για τις offshore. Η αποχώρηση της ΝΔ και η αντεπίθεση της κυβέρνησης

‘Πόλεμος’ για τις offshore. Η αποχώρηση της ΝΔ και η αντεπίθεση της κυβέρνησης
Συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουγείου Εξωτερικών στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Η ΝΔ διαφώνησε και με την καινούργια ρύθμιση χαρακτηρίζοντας την υπερβολικά αυστηρή και αντισυνταγματική. Για "φυγή, ώστε να μην τοποθετηθούν" κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές. Ενδεχόμενη παρέμβαση Τσίπρα στη συζήτηση

Τη διαφωνία της και με την τροπολογία που επιβάλλει γενική απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε offshore και ξένες εταιρείες εξέφρασε η ΝΔ και αποχώρησε από τη συζήτηση στη Βουλή.

«Η κυβέρνηση εμπαίζει τη Βουλή» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, εκφράζοντας τη διαφωνία του τόσο με την αρχική «σκανδαλώδη» όπως τη χαρακτήρισε ρύθμιση αλλά και με την νέα τροπολογία που καθιστά πολύ αυστηρό το πλαίσιο. Μίλησε μάλιστα για αντισυνταγματική ρύθμιση που δεν μπορεί να την ψηφίσει η ΝΔ. «Εισάγεται μια διάταξη η οποία είναι τόσο αυστηρή, όσο και αντισυνταγματική και κατά συνέπεια απολύτως ανεφάρμοστη» είπε ο κ. Δένδιας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παριστάνει τον «κήνσορα» φέρνοντας μια παντελώς αντισυνταγματική και παντελώς ανεφάρμοστη διάταξη.

Ο κ. Δένδιας κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση ότι με την ψήφιση και δημοσίευση της ρύθμισης που καταργείται σήμερα η ΝΔ πέτυχε το ποινικά ακαταδιώκτο των ιδιοκτητών offshore. «Οι οποιοσδήποτε τυχόν παρανομήσαντες έχουν πετύχει την απαλλαγή τους» είπε και ανέφερε ότι «επετεύχθη ο κρύφιος στόχος της κυβέρνησης».

Σχολιάζοντας την αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας, κυβερνητικές πηγές σημείωσαν ότι “μόλις βρέθηκαν μπροστά σε ένα αυστηρό πλαίσιο έφυγαν για να μη το συζητήσουν και να μη τοποθετηθούν. Νομίζουν ότι έτσι θα πάρουν από την Αριστερά το ηθικό πλεονέκτημα”.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται στη Βουλή και δεν αποκλείεται να κάνει παρέμβαση για το θέμα.

Ένα τέταρτο άντεξε..

«Ένα τέταρτο άντεξε η Νέα Δημοκρατία στη Βουλή την υπεράσπιση της πολιτικής ηθικής και της διαφάνειας. Αποκαλύφθηκαν…», είναι το σχόλιο που ανήρτησε στον προσωπικό λογαριασμό της στο twitter η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σχολιάζοντας με τον τρόπο αυτό την αποχώρηση της ΝΔ από τη συζήτηση της τροπολογίας με την οποία εισάγεται καθολική και γενική απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εταιρείες με έδρα εκτός της χώρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα