Δεν ξανάγινε! Η Κωνσταντοπούλου γύρισε πίσω την έκθεση Στουρνάρα

Δεν ξανάγινε! Η Κωνσταντοπούλου γύρισε πίσω την έκθεση Στουρνάρα

Επίθεση κατά του Γιάννη Στουρνάρα για την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, εξαπέλυσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Επέστρεψε ως απαράδεκτη την έκθεση της ΤτΕ

Ως απαράδεκτο επιστρέφει η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου , το έγγραφο που απέστειλε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας στη Βουλή και το οποίο αναφέρεται στην Ετήσια Έκθεση της Νομισματικής Πολιτικής 2014-2015 της ΤτΕ.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου, από την έδρα της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος, κατηγόρησε με σφοδρότητα τον κ. Στουρνάρα πως επιχειρεί με την κίνηση αυτή απαράδεκτη παρέμβαση και στην υλοποίηση της λαϊκής εντολής και στην λειτουργία του Κοινοβουλίου.

Αιτιολόγησε, πως η ίδια ως Πρόεδρος της Βουλής ενημερώθηκε επί της έδρας ότι ο κ. Στουρνάρας απέστειλε στις 10.40 το πρωί μια γνωστοποίηση με συνημμένο ένα στικάκι και υστερόγραφο ότι τις επόμενες ημέρες θα αποσταλεί στη Βουλή αντίγραφο της Ετήσιας Έκθεσης της ΤτΕ για την πορεία της Οικονομίας. Την προηγούμενη όμως, είχε υπάρξει διαρροή για την οποία δεν είχε θεσμικά ενημερώσει και έσπευσε να αποστείλει «στα κλεφτά» ένα διαβιβαστικό για να «παρέμβει απαραδέκτως» στην διαδικασία. Όπως είπε η κα Κωνσταντοπούλου, αυτά έπραξε ο κ. Στουρνάρας, ενώ έχει αρνηθεί να αποστείλει στοιχεία που του έχει ζητήσει η Επιτροπή, επικαλούμενος το τραπεζικό απόρρητο, κι ενώ χθες γνωστοποιήθηκε ότι η Επιτροπή Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος θα ανακοινώσει τα προκαταρκτικά της αποτελέσματα. Τέτοια ήταν η σπουδή παρέμβασής του ώστε να παραδώσει την Έκθεση της ΤτΕ και να προβεί σε κρίσεις και διατυπώσεις που επηρεάζουν αυτά που τεκταίνονται. «Θα περιμένω τις επόμενες ημέρες να εκτυπωθεί η Έκθεση, που τόσο εσπευσμένα στάλθηκε. Το ελληνικό Κοινοβούλιο δεν παραλαμβάνει στικάκια» τόνισε η κα Κωνσταντοπούλου.

Κατηγόρησε τον κ. Στουρνάρα ότι παραβίασε τις υποχρεώσεις του ως διοικητή της ΤτΕ, όταν πραγματοποίησε ωμή παρέμβαση τον περασμένο Δεκέμβριο στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας το οποίο και τώρα τροφοδοτεί. Μάλιστα είπε πως αυτή η επιστολή, αποτελεί καλή αφορμή ώστε και η Επιτροπή Αλήθειας του Δημόσιου Χρέους να καλέσει τον κ. Στουρνάρα για να απαντήσει γιατί παρεμβαίνει με αυτό τον τρόπο, επιχειρώντας αντιδημοκρατικά να διαμορφώσει τετελεσμένα και να αποτρέψει την αποτελεσματική διεκδίκηση.

Η πρόεδρος της Βουλής είπε επίσης ότι το γεγονός αυτό, για το οποίο ενημερώθηκε από έδρας, είναι «δηλωτικό του πως τα ίδια πρόσωπα, οι ίδιοι μηχανισμοί, τα ίδια συμφέροντα από διαφορετικές θέσεις εναλλασσόμενα σε διαφορετικές θέσεις και τεχνοκρατικής δεσποτείας η επιδιώκουν να παραβιάσουν το δικαίωμα του λαού στην διαφάνεια και να επηρεάζουν τις εξελίξεις».

Νωρίτερα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε εξαπολύσει επίθεση κατά του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τονίζοντας ότι “αξιώνει την υποταγή του ελληνικού λαού, προφασισμένος μάλιστα ότι το κάνει και για το καλό του”.

Καραγκούνης: Πότε θα αποδοκιμάσει την Κωνσταντοπούλου, ο πρωθυπουργός;

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, εξαπέλυσε επίθεση στην πρόεδρο της Βουλής, για τα όσα είπε για τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Γιάννη Στουρνάρα και κάλεσε τον πρωθυπουργό να παρέμβει.

“Ως πότε θα παρατηρεί άφωνος και άβουλος ο κ. Τσίπρας το παραλήρημα της κας Κωνσταντοπούλου; Ως πότε θα ανέχεται στην πιο κρίσιμη στιγμή των διαπραγματεύσεων την πρόεδρο της Βουλής να κατηγορεί με εμπάθεια τον πρόεδρο της Κομισιόν και να προσβάλλει με πρωτοφανή τρόπο τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος;

Ως πότε ο κ. Τσίπρας θα σιωπά στον ευτελισμό του Κοινοβουλίου και στο διασυρμό των θεσμών από την κα Κωνσταντοπούλου που ακόμα και υπουργοί του, την έχουν από καιρό αποδοκιμάσει;”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα