Δένδιας: 'Αντιθεσμικό' το διάγγελμα Τσίπρα

Δένδιας: 'Αντιθεσμικό' το διάγγελμα Τσίπρα

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αγνόησε τη Βουλή και ότι παρέπεμψε σε «άλλου είδους πολίτευμα». «Ο κ. Δένδιας έχει μια μικρή τάση υπερβολής» σχολίασε ο Ευκλ. Τσακαλώτος.

Επίθεση στον πρωθυπουργό για το διάγγελμά του σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, καταλογίζοντάς του ότι παρέπεμψε σε «πολιτεύματα άλλου είδους» χωρίς να έχει ενημερώσει εκ των προτέρων τη Βουλή για τις προθέσεις του.

«Είναι πρωτοφανές, συνεδριάζοντας του κοινοβουλίου και μάλιστα επί θέματος αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών, να κάνει ο πρωθυπουργός διάγγελμα επί θεμάτων οικονομικών και να  αγνοεί το κοινοβούλιο» είπε ο κ. Δένδιας. Καταλόγισε, μάλιστα, στον κ. Τσίπρα ότι «άδειασε» τον κ. Τσακαλώτο και συνολικά το εθνικό κοινοβούλιο παραπέμποντας στη λογική άλλων εποχών «της κατευθείαν σχέσεως του ηγεμόνος με το λαό». «Αυτό δεν ανήκει στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου, είναι βαρύτατο λάθος» πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.

Στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ απάντησε με δηκτικό τρόπο ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Ο κ. Δένδιας έχει μια μικρή τάση υπερβολής» είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για «αλλαγή πολιτεύματος» επειδή ο πρωθυπουργός έκανε ένα διάγγελμα για το κοινωνικό μέρισμα.

SHARE:

24Media Network