Δένδιας: Eνημέρωσε τους ευρωπαίους ΥΠΕΞ για την κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Δένδιας: Eνημέρωσε τους ευρωπαίους ΥΠΕΞ για την κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα
Νίκος Δένδιας Eurokinissi

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος ενημέρωσης για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Αναμένεται ενημέρωση των Πρέσβεων της ΕΕ και των μελών του ΣΑΗΕ.

Με τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε σήμερα το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τους ομολόγους του της Γερμανίας, της Πορτογαλίας, της Ολλανδίας, της Ιρλανδίας, της Τσεχίας και της Μάλτας, ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος ενημέρωσης των κοινοτικών εταίρων για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Αύριο, Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί η ενημέρωση των Πρέσβεων της ΕΕ και των μελών του ΣΑΗΕ. Ήδη σήμερα ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε τον Πρέσβη της Γαλλίας, σε συνέχεια και της χθεσινής επικοινωνίας που είχε με τον ομόλογό του Ζ.-Ι. ΛεΝτριάν.

Αναμένεται, επίσης, εντός της εβδομάδας ο Υπουργός Εξωτερικών να ενημερώσει τους εκπροσώπους των κομμάτων για τις ευρύτερες προεκτάσεις του μεταναστευτικού σε ευρωπαϊκό και περιφερειακό επίπεδο.

Παράλληλα, αναμένεται όπως η έκτακτη σύγκληση του ΣΕΥ πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 6/3, στο Ζάγκρεμπ, ενώ αύριο, Τρίτη 3/3, θα επισκεφθεί την Αθήνα και θα έχει συνομιλίες με τον Νίκο Δένδια ο ΥΠΕΞ της Αυστρίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα