Κανένα νέο μέτρο για την Ελλάδα

4-2-2011-ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.(EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΙΛΗΣ)
4-2-2011-ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.(EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΙΛΗΣ) EUROKINISSI

Απέκλεισε τη λήψη νέων σκληρών μέτρων ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξη τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής. Αναφερόμενος στις αποφάσεις των "27" τόνισε ότι "δικαιώθηκαν οι προσπάθειες της Ελλάδας". Τι δήλωσε για Λιβύη και τη χρήση πυρηνικής ενέργειας

Για δικαίωση της προσπάθειας της Ελλάδας έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Αναφερόμενος στις αποφάσεις για τη λύση-πακέτο απέναντι στην κρίση χρέους που απειλεί την ευρωζώνη, τόνισε ότι "δικαιώθηκε και ολοκληρώθηκε μια προσπάθεια μηνών" και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα συνέβαλε ουσιαστικά στις αποφάσεις αυτές.

"Τίποτα δε μας χαρίστηκε. Φτάσαμε στην απόφαση με τη σταθερή μας διεκδίκηση. Φτάσαμε στην απόφαση με την ενίσχυση του κύρους της χώρας μας και οικοδόμηση των απαραίτητων συμμαχιών" είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην Πορτογαλία, τόνισε ότι η χώρα σε κάθε περίπτωση θα στηριχθεί από την ΕΕ, ωστόσο στη Σύνοδο δεν συζητήθηκε η πιθανότητα προσφυγής στο μηχανισμό στήριξης.

Σε ερώτηση για το αν το "Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας" θα φέρει νέα σκληρά μέτρα για τον ελληνικό λαό, ο πρωθυπουργός απέκλεισε κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο, λέγοντας ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει μόνο σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

"Έχουμε λάβει πολλά σημαντικά μέτρα», ανέφερε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «αυτό που τώρα προέχει είναι η προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών, όπως π.χ. η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, η οποία συνεπάγεται σημαντικό κόστος για τον Έλληνα εργαζόμενο".

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έλαβε αποφάσεις για την ευρωστία του ευρωπαϊκού τραπεζικού τομέα και τη διεξαγωγή τεστ αντοχής, μέσω ανάπτυξης φιλόδοξων στρατηγικών και αναδιάρθρωσης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ωριμάζει στους κόλπους της ΕΕ η ιδέα για την επιβολή ενός φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, ο λεγόμενος “tobin tax” και σημείωσε με ικανοποίηση ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξουσιοδοτήθηκε να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις.

Σε ερώτηση για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει βάσει του σχεδίου εξυγίανσης των δημόσιων οργανισμών, τονίζοντας πάντως ότι θα υπάρξει διαβούλευση για τις όποιες αλλαγές δρομολογηθούν.

Σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στη Λιβύη, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα θα παίξει το ρόλο που της αρμόζει και πρόσθεσε ότι η ΕΕ είναι αποφασισμένη να προστατέψει τον άμαχο πληθυσμό. Ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε ακόμα ότι η Ελλάδα κινείται με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα της πυρηνικής ενέργειας, μετά τις εξελίξεις στην Ιαπωνία, τόνισε ότι δεν υπάρχε θέμα χρήσης της στην Ελλάδα, ενώ έθεσε το ζήτημα των πυρηνικών σχεδίων της Τουρκίας στη Σύνοδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πυρά και κριτική για τις δηλώσεις Παπανδρέου

SHARE:

24Media Network