Διαδοχή στη Ν.Δ: Ο ρόλος Αβραμόπουλου

Διαδοχή στη Ν.Δ: Ο ρόλος Αβραμόπουλου

Ο Επίτροπος παραμένει στη γραμμή της εθνικής συναίνεσης, συνεπής στην πρόταση του για κυβέρνηση εθνικής ανασυγκρότησης, αποφεύγοντας την εμπλοκή σε εσωκομματικές διαδικασίες. Θεωρείται ωστόσο βέβαιο ότι θα πάρει θέση για το μέλλον της κεντροδεξιάς. Οι επαφές με Μεϊμαράκη

Το πρώτο τηλεφώνημα που έκανε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όταν ο Αντώνης Σαμαράς του ανακοίνωσε πως θα παραιτηθεί και θα του αναθέσει το ρόλο του μεταβατικού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ήταν στο Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο Επίτροπος είχε από μήνες προτείνει τη λύση του μεταβατικού αρχηγού και τον κ.Μεϊμαράκη ως το ιδανικό πρόσωπο για τη θέση αυτή, παραμένει δε σε συνεχή επικοινωνία με τον πρόεδρο πλέον της Ν.Δ.

Ο ίδιος ο κ.Αβραμόπουλος, που αναχώρησε σήμερα από Βρυξέλλες για Στρασβούργο, όπου συνεδριάζει το Κολλέγιο των Επιτρόπων και θα έχει ως αποκλειστικό θέμα συζήτησης την Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα εμπλακεί στις εσωτερικές διεργασίες της Ν.Δ. Και αυτό διότι θεωρεί πως η αποστολή του είναι περισσότερο από σημαντική αυτές τις ώρες στην Ευρώπη, αλλά και διότι εδώ και καιρό επιφυλάσσει για τον εαυτό του το ρόλο του ισχυρού ενωτικού παράγοντα στον ευρύτερο παραταξιακό χώρο της Ν.Δ.

Θέση του άλλωστε ήταν και παραμένει η γραμμή της εθνικής συναίνεσης με διαχρονική συνέπεια στην πρότασή του για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ανασυγκρότησης και αλληλεγγύης.

Η εμπλοκή του σε εσωκομματικές διαδικασίες, που εκ των πραγμάτων θα προκαλούσαν ανούσιες προσωπικές τριβές, είναι συνεπώς έξω από τη μέχρι στιγμής στρατηγική του. Θεωρείται ωστόσο βέβαιον, ότι θα πάρει ξεκάθαρη θέση για το μέλλον της κεντροδεξιάς στην Ελλάδα, όταν και εφόσον η χώρα ξεπεράσει τον κάβο και ανοίξει πλέον για τα καλά η συζήτηση αυτή που δεν έγινε μετά την ήττα της 25ης Ιανουαρίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network