Διαδοχή στη ΝΔ: Ο Μητσοτάκης αποκλείει αλλαγή διαδικασίας

Συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα στη Νέα Δημοκρατία το απόγευμα της Δευτέρας 24 Αυγούστου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα στη Νέα Δημοκρατία το απόγευμα της Δευτέρας 24 Αυγούστου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Φανατικός υπέρμαχος της ανοιχτής διαδικασίας δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Διαβάστε γιατί. "Δε θέλω να αλλάξω το όνομα μου, τιμώ τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη", δήλωσε στον "Αθήνα 9,84"

Αρνητικός στο να αλλάξει η διαδικασία εκλογής προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, εμφανίστηκε ο βουλευτής  Β' Αθηνών του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9.84».

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Μητσοτάκη:

*Ο κ. Τσίπρας ισχυριζόταν ότι μια ενδεχόμενη συμμαχία με τη Νέα Δημοκρατία θα ήταν παρά φύση και είναι ο ίδιος ο οποίος επέλεξε να βάλει στην Κυβέρνησή του έναν άνθρωπο του οποίου οι θέσεις οι  αντισημιτικές και οι ομοφοβικές ήταν απολύτως γνωστές.

*Όταν εμείς κατηγορούσαμε τον κ. Καμμένο ότι είναι ένα κόμμα της άκρας δεξιάς αυτό ακριβώς εννοούσαμε. Αυτά ως προς την παραίτηση του Δημήτρη Καμμένου.

*Κατά την προεκλογική περίοδο μιλήσαμε με υπευθυνότητα και σύνεση αλλά είναι φανερό ότι οι πολίτες επέλεξαν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα. Ο ψεύτικος διχασμός μεταξύ παλιού και  νέου έπιασε.

*Όσο αποκαλύπτονται και οι πτυχές των βιογραφικών των στελεχών της νέας Κυβέρνησης θα επιβεβαιωθεί αυτό που λέγαμε προεκλογικά ότι είναι παντελώς ανίκανη να εφαρμόσει το πρόγραμμα.

*Δυστυχώς η Νέα Δημοκρατία εδώ και αρκετά χρόνια είναι σε μια σταδιακή πορεία φθοράς, καθώς έχουμε πάρει διαζύγιο από παραγωγικά στρώματα της Ελληνικής κοινωνίας και ο πολιτικός μας λόγος  δεν είναι τόσο ουσιαστικός.

*Δεν μπορέσαμε να πείσουμε τους πολίτες γιατί αν βγαίναμε εμείς η ζωή τους θα γινόταν καλύτερη και δεν μπορέσαμε να δώσουμε ένα όραμα στους νέους ανθρώπους. Δεν είναι μόνο πρόβλημα επικοινωνίας αλλά η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κεντροδεξιό φιλελεύθερο και φιλοευρωπαϊκό κόμμα που αντιμάχεται το λαϊκισμό και πρεσβεύει τον ορθό λόγο.

*Οι πολίτες θέλω να με κρίνουν για το βιογραφικό μου, τις σπουδές μου και την επαγγελματική και πολιτική μου διαδρομή και όχι το όνομά μου.

*Με προβλημάτισε πολύ το θέμα του ονόματος διότι αναγνωρίζω τη φυσική καχυποψία που υπάρχει απέναντι στις πολιτικές οικογένειες και ξέρω ότι κάποιοι πολίτες θα με απορρίψουν a priori.

*Δεν θέλω να αλλάξω το όνομά μου. Τιμώ την ιστορία της οικογένειάς μου και τιμώ τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. 

*Δεν θέλω μια Νέα Δημοκρατία με ποσοστώσεις δεν είναι καλό αυτό για το κόμμα.

*Αποκλείεται η αλλαγή της διαδικασίας. Είμαι φανατικός υπέρμαχος της ανοιχτής διαδικασίας γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αλλάξουμε από κάτω προς τα πάνω. Να τα δούμε όλα από την αρχή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία
SHARE: