Διαφωνίες ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ για την συμπόρευση

Διαφωνίες ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ για την συμπόρευση

Το θέμα των συμμαχιών και ειδικότερα η συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ εξακολουθεί να απασχολεί τα στελέχη της Κουμουνδούρου με τα όργανα του κόμματος να συνεδριάζουν και σήμερα. Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Βίτσα – Θεοχαρόπουλου

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται ο «γάμος» ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ που κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση μπορεί να χαρακτηριστεί.

Οι επιφυλάξεις από μερίδα στελεχών της Κουμουνδούρου εξακολουθούν να υπάρχουν σχετικά με τη χρησιμότητα, αλλά και τον τρόπο συγκρότησης μιας τέτοιας συμμαχίας.

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας διευκρινίζει πως «δεν μπαίνουμε σε λογική παζαριών, δεν τάζουμε εκλόγιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο επικρατείας», η πλευρά της ΔΗΜΑΡ ζητά να υπάρξει προγραμματική συμφωνία, αλλά και κατοχύρωση του αυτοτελούς χαρακτήρα του κόμματος.

Στην Κουμουνδούρου από την άλλη βασική προϋπόθεση για την σύγκλιση είναι η συμφωνία στο πρόγραμμα της ΔΕΘ.

Το θέμα της διεύρυνσης συζητήθηκε και στη νέα τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας με τον γραμματέα της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως διευκρίνιζαν ότι η επιλογή να μην υπάρχουν υποψήφιοι από συμμαχίες στο ψηφοδέλτιο επικρατείας είναι μια επιλογή που δεν εξαιρεί κανέναν, ούτε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ.

«Οι αντίπαλοί μας θα μας ήθελαν απομονωμένους, δεν θα τους κάνουμε τη χάρη», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας αναφερόμενος στο θέμα των συνεργασιών του κόμματος.

Τα περιθώρια στενεύουν και το ζήτημα αναμένεται να λήξει από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Επιτροπή που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή. Θα ακολουθήσει το διαρκές συνέδριο για την έγκριση του κυβερνητικού προγράμματος  στις 3-4 Ιανουαρίου, που θα ανοίξει με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν τελικά η συνεργασία με την ΔΗΜΑΡ ευοδωθεί, οι υποψήφιοι που θα προκριθούν από την Αγίου Κωνσταντίνου θα προσμετρηθούν στα 50 μη κομματικά στελέχη, τα οποία πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας να συμπεριληφθούν στις συνολικά 425 υποψηφιότητες που έχουν κατατεθεί για τα ψηφοδέλτια  του κόμματος.

Σήμερα συνεδριάζει εκ νέου το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και η Πολιτική Γραμματεία.

SHARE: