Διαγραφή-τέχνασμα Μπαρμπαρούση για να αποφύγει η Χρυσή Αυγή τη δίωξη

Ο Κώστας Μπαρμπαρούσης, στο βήμα της Βουλής
Ο Κώστας Μπαρμπαρούσης, στο βήμα της Βουλής EUROKINISSI

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος και η Χρυσή Αυγή θυσίασαν τον βουλευτή τους που κάλεσε σε στρατιωτικό πραξικόπημα και ζήτησε «τα κεφάλια» Τσίπρα, Καμμένου, Παυλόπουλου.

Σε εσπευσμένη διαγραφή του βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση που κάλεσε από το βήμα της Βουλής σε στρατιωτικό πραξικόπημα και ζήτησε τον αποκεφαλισμό της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας προχώρησε η Χρυσή Αυγή υπό το φόβο των δικαστικών διώξεων.

Προ του διαφαινόμενου κινδύνου να αντιμετωπίσει ο ίδιος και το κόμμα του διώξεις για υποκίνηση σε πραξικόπημα ο Πρόεδρος της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος προχώρησε με συνοπτικές διαδικασίες στη διαγραφή του Κώστα Μπαρμπαρούση. Μάλιστα, στην ανακοίνωση της διαγραφής ο Νίκος Μιχαλολιάκος αναφέρει ρητά ότι και οι υπόλοιποι βουλευτές του κόμματος συμφωνούν στη διαγραφή σε μια σαφή προσπάθεια να πάρουν όψιμες αποστάσεις από τις απαράδεκτες προτροπές του βουλευτή τους τις οποίες οι ίδιοι χειροκρότησαν.

ADVERTISING

«Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει την δήλωση Μπαρμπαρούση, η οποία είναι εκτός γραμμής της Χρυσής Αυγής» δήλωσε σε αντίστοιχο πνεύμα ο Νίκος Μιχαλολιάκος ισχυριζόμενος δήθεν ότι δεν συμφωνεί με τις αναφορές του βουλευτή του.

ΣΥΡΙΖΑ: Προσχηματική η διαγραφή Μπαρμπαρούση

"Η διαγραφή του Κ. Μπαρμπαρούση από την Κοινοβουλευτική Ομάδας της Χρυσής Αυγής, δεν πιστοποιεί παρά τον φαρισαϊσμό και τη δειλία της νεοναζιστικής συμμορίας, μπροστά στις συνέπειες των πράξεών της. Ο Κ. Μπαρμπαρούσης προέβη στην εγκληματική πρόκληση κατά της Δημοκρατίας, ως βουλευτής και εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, με προφανή εντολή του  αρχηγού της, και καταχειροκροτούμενος από το σύνολο των βουλευτών της.

Ως εκ τούτου οι ευθύνες, πολιτικές και κυρίως ποινικές, βαραίνουν το κόμμα στο οποίο εξακολουθεί να ανήκει, έστω κι αν εκ των υστέρων οι αγκυλωτοί σύντροφοί του δεν διστάζουν να τον αποκηρύσσουν, όπως έπραξαν με τον δολοφόνο του Π.  Φύσσα, Ρουπακιά.

Όπως παραμένουν και οι ευθύνες όλων εκείνων στη ΝΔ,  που άνοιξαν, με το διχαστικό τους λόγο, τον ασκό του Αιόλου, και έστρωσαν τον δρόμο στο θράσος των νεοναζί" αναφέρει σε ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου.

ΚΚΕ: Διέγραψαν το Μπαρμπαρούση αφού πρώτα τον χειροκροτουσαν εν χορώ

"Η προσχηματική απόφαση του αρχηγού και της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής να διαγράψουν το βουλευτή τους Μπαρμπαρούση, αφού πρώτα τον χειροκροτούσαν εν χορώ - ένα ακόμη τυπικό δείγμα της θρασυδειλίας τους – δεν μπορεί να κρύψει ούτε τη συνολική ευθύνη και το ναζιστικό εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσης, ούτε τις πολιτικές ευθύνες όλων όσοι, με διάφορες αφορμές, όλα αυτά τα χρόνια τους έχουν ανεχτεί. Πάνω απ’ όλα δείχνει την ανάγκη γρήγορης ολοκλήρωσης της σχετικής δίκης και πλήρους απομόνωσής τους από το εργατικό λαϊκό κίνημα" αναφέρει ο Περισσός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρυσή Αυγή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βίντεο: Η Βουλή πετάει έξω τους Χρυσαυγίτες - Καλούν σε πραξικόπημα

Καμμένος: Να αρθεί η βουλευτική ασυλία του Μπαρμπαρούση

Τζανακόπουλος: Αποκλειστικά υπεύθυνος για την αποθράσυνση των φασιστών ο Μητσοτάκης

SHARE:

24Media Network