Διακόπηκε η συνάντηση Χατζηδάκη - τρόικας, αν και υπήρξε πρόοδος

Ο Ματίας Μορς στο υπ. Ανάπτυξης για την  τέταρτη διαδοχική συνάντηση για το θέμα των πλειστηριασμών ακινήτων  που είχαν ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης με τους εκπροσώπους της τρόικα την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013.
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Ο Ματίας Μορς στο υπ. Ανάπτυξης για την τέταρτη διαδοχική συνάντηση για το θέμα των πλειστηριασμών ακινήτων που είχαν ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης με τους εκπροσώπους της τρόικα την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Διακόπηκε η συνάντηση τρόικας - Κ. Χατζηδάκη. Δεν υπάρχει ρήξη. Νέα συνάντηση πιο αργά τη Δευτέρα

Νέα συνάντηση θα υπάρξει ανάμεσα σε Κωστή Χατζηδάκη και τρόικα, το απόγευμα της Δευτέρας.

Στη συνάντηση που προηγήθηκε υπήρξε μεν πρόοδος αλλά όχι και οριστική συμφωνία.

"Ήρθαν αρκετά βήματα πιο κοντά στις δικές μας θέσεις αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε συμφωνία. Υπάρχουν θέματα προς συζήτηση και η συνάντηση θα επαναληφθεί το βράδυ", ανέφερε υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι στη σύσκεψη μετείχαν και εκπρόσωποι της Τράπεζας της Ελλάδος οι οποίοι παρέθεσαν στοιχεία για τις επιπτώσεις των εναλλακτικών σεναρίων που συζητούνται στο τραπεζικό σύστημα.

Η συνάντηση για τους πλειστηριασμούς θα επαναληφθεί όταν ολοκληρωθεί η αντίστοιχη συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Υπενθυμίζεται ότι στον πυρήνα της διαπραγμάτευσης βρίσκεται το μεταβατικό στάδιο που θα ισχύσει για το 2014 αναφορικά με τους πλειστηριασμούς και τα κριτήρια για την παράταση του καθεστώτος αναστολής. Έχει συμφωνηθεί η διατήρηση του «νόμου Κατσέλη» καθώς και η εφαρμογή μόνιμου συστήματος εξωδικαστικής διαμεσολάβησης από το 2015 με βάση το Ιρλανδικό μοντέλο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αμετακίνητη η τρόικα. Καμία συμφωνία για τους πλειστηριασμούς

SHARE:

24Media Network