Διαβεβαιώσεις Βίτσα για το hot spot στην περιοχή Γκορυτσά Ασπροπύργου

Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στην Βουλή την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στην Βουλή την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

"Θα περίμενα περισσότερη παλικαριά και όχι ψευτομαγκιές", δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας για τις αντιδράσεις ορισμένων δημάρχων

Δεν πρόκειται να δημιουργηθεί Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη συνοικία νεοπροσφύγων Ποντίων Γκορυτσά στον Ασπρόπυργο, διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, Δημήτρης Βίτσας, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύης Χριστοφιλοπούλου.

«Μπορεί να μην γίνει πουθενά στον Ασπρόπυργο τέτοιος χώρος», πρόσθεσε ο κ. Βίτσας επικρίνοντας παράλληλα τη στάση και την συμπεριφορά ορισμένων δημάρχων και άλλων αρμοδίων τοπικών παραγόντων, τονίζοντας ότι κάνουν ακόμα και ψεύτικες προτάσεις προκειμένου να μην δεχτούν στην περιοχή τους την δημιουργία «hot spots».

«Προσωπικά θα περίμενα από τους εμπλεκόμενους, περισσότερη παλικαριά και όχι ψευτομαγκιές», τόνισε ο κ. Βίτσας επισημαίνοντας την ανάγκη συναίνεσης και συνεργασίας.

«Αυτοί οι άνθρωποι κάπου πρέπει να πάνε. Με συνεννόηση πάντα και συναίνεση και όχι με επιτάξεις. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι με τη συνεργασία όλων όσων αντιλαμβάνονται την κοινωνική και ανθρωπιστική διάσταση του προβλήματος θα δημιουργήσουμε τις απαραίτητες δομές. Δεν θέλω να αφήνω χώρο σε ξενοφοβικές αντιλήψεις που ψάχνουν και επενδύουν πάνω στο φόβο του άγνωστου», υπογράμμισε.

Από την πλευρά της, η κ. Χριστοφιλοπούλου διευκρίνισε ότι ίδια δεν διαφωνεί ότι «πρέπει να γίνουν και στην Δυτική Αττική» ωστόσο όπως είπε χρειάζεται σωστός σχεδιασμός που θα λαμβάνει υπόψη του και την κοινωνική διάσταση των προβλημάτων που έχει κάθε περιοχή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας θύμισε ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κανένα hot spot στην δυτική Αττική ενώ γνωστοποίησε ότι αυτή την εβδομάδα θα έρθουν οι πρώτοι 300 πρόσφυγες από τον Πειραιά σε χώρο κοντά στα ναυπηγεία Ελευσίνας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Μεταναστευτικό
SHARE:

24Media Network