Διήμερη επίσκεψη του Παυλόπουλου στην Κύπρο

ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΥΠ.ΑΜΥΝΑΣ---ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠ. ΑΜΑΥΝΑΣ ΠΑΝ Ο ΚΑΜΜΕΝΟ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΥΠ.ΑΜΥΝΑΣ---ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠ. ΑΜΑΥΝΑΣ ΠΑΝ Ο ΚΑΜΜΕΝΟ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, στο επίκεντρο των συνομιλιών του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Ν. Αναστασιάδη

Σε βάθος συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ενόψει του ενδεχομένου επανέναρξης των διαπραγματεύσεων, θα έχουν ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο Έλληνας ομόλογος του Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος έφθασε στην Κύπρο για διήμερη επίσημη επίσκεψη, την πρώτη στο εξωτερικό μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας συνοδεύει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Στον διεθνή αερολιμένα Λάρνακας τον Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο καλωσόρισαν ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και ο επιτετραμένος της Ελλάδας Αθανάσιος Αντωνάτος. Η επίσημη υποδοχή από τον πρόεδρο Αναστασιάδη θα γίνει στο προεδρικό μέγαρο, στη Λευκωσία. Θα ακολουθήσουν κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο προέδρων και διευρυμένες συνομιλίες. Ακολούθως, οι δύο Πρόεδροι θα κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β' και το απόγευμα θα μεταβεί στη Βουλή για συνάντηση με τον πρόεδρο του Σώματος Γιαννάκη Ομήρου. Ο κ. Παυλόπουλος θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής αργά το απόγευμα. Ακολούθως θα συναντήσει διαδοχικά τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων ενώ το βράδυ θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο προς τιμήν του στο προεδρικό μέγαρο.

Στο μήνυμά του για την επέτειο της 25η Μαρτίου, ο κ. Παυλόπουλος έκανε ειδική αναφορά στο Κυπριακό, υπογραμμίζοντας ότι για τον ίδιο, η συνεχής υπενθύμιση αυτής της «αδιανόητης και απαράδεκτης εκκρεμότητας είναι θέμα χρέους απέναντι στον Ελληνισμό».

Στις συναντήσεις του, την περασμένη βδομάδα στην Αθήνα, με τον γ.γ. του ΑΚΕΛ 'Αντρο Κυπριανού και τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη η όποια λύση του Κυπριακού να είναι συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

SHARE:

24Media Network