Επενδύσεις από την Κίνα

13-03-2011-HAm?? ?????????????????  i ?????   ????????? ?????????????????????????// ????NV? ? ???? O?????????????(EUROKINISSI-EM????I???)
13-03-2011-HAm?? ????????????????? i ????? ????????? ?????????????????????????// ????NV? ? ???? O?????????????(EUROKINISSI-EM????I???) EUROKINISSI

Η Ελλάδα θα ανοίξει την οικονομία της σε επενδύσεις από την Κίνα, δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης σε κινεζική εφημερίδα. Συναντήσεις με αξιωματούχους στο Πεκίνο

Η Ελλάδα θα ανοίξει το μεταφορικό, τουριστικό, τηλεπικοινωνιακό και τραπεζικό τομέα της σε Κινέζους επενδυτές, δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας κ. Χάρης Παμπούκης σε συνέντευξη που έδωσε σε κινεζική εφημερίδα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Πεκίνο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερ.

"Η αγορά από την Κίνα ελληνικών ομολόγων θα βοηθήσει την οικονομία μας να ξεπεράσει την κρίση και να ξαναποκτήσει την εμπιστοσύνη της διεθνούς αγοράς", είπε ο Υπουργός στην εφημερίδα China's 21st Century Business Herald, προσθέτοντας: "Αυτό θα βοηθήσει τη σταθερότητα της Ευρωζώνης. Μία σταθερή Ευρωζώνη θα βοηθήσει επίσης τη σταθερότητα της κινεζικής οικονομίας".

Το δημοσίευμα του Ρόιτερ αναφέρει ότι ο κ. Παμπούκης θα έχει σήμερα σημαντικές συναντήσεις στο Πεκίνο. Αναφέρει, επίσης, ότι η Κίνα έχει επενδύσει το ένα τέταρτο των συναλλαγματικών αποθεμάτων της ύψους 2,85 δισ. δολαρίων στο ευρώ.

Ο Πρωθυπουργός της Κίνας κ. Γουέν Ζιαμπάο είχε δηλώσει κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα τον περασμένο Οκτώβριο ότι η Κυβέρνησή του είχε αγοράσει ελληνικά ομόλογα και είναι έτοιμη να αγοράσει και νέα ομόλογα, όταν η Ελλάδα επιστρέψει στις αγορές.

SHARE:

24Media Network