Ψωμιάδης: “Επιδιώκουν να ακυρώσουν τη λαϊκή ψήφο”

Ψωμιάδης: “Επιδιώκουν να ακυρώσουν τη λαϊκή ψήφο”
Η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη επισκέπτεται την Θεσσαλονίκη.Η φωτογραφία από την υπογραφή πρωτοκόλου συνεργασίας με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας,η Υπουργός (Δ) και ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης (Α) (EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ) Eurokinissi

Οργισμένος από την καταδικαστική απόφαση, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δεν καταθέτει τα όπλα. Σημειώνει πως επιδιώκουν να αμαυρώσουν τη λαϊκή ψήφο, τονίζοντας πως ο ίδιος δεν παρήγγειλε υποβρύχια που γέρνουν ούτε και ξεπούλησε δημόσια περιουσία (Vid)

Σε συνέντευξη που παραχώρησε αναφορικά με την καταδίκη του σε δωδεκάμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος, ο περιφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, επισήμανε πως μπορεί να χάθηκε μία μάχη αλλά θα κερδηθεί ο πόλεμος με τους συκοφάντες.

«Καταδικάστηκε το ανθρώπινο πρόσωπο που πρέπει να δείχνει το κράτος απέναντι στους πολίτες. Οι γνωστοί άγνωστοι κατάφεραν να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα γι’ αυτό με δημοσιεύματα σε μερίδα του Τύπου που προδίκαζαν την έκβαση της δίκης.

Ακόμη και σήμερα, καλυμμένοι πίσω από την ανωνυμία του ίντερνετ, με ύβρεις και χτυπήματα κάτω από τη μέση επιχειρούν να επιβάλλουν την έκπτωσή μου με μία ξεκάθαρα πολιτική δίωξη. Ο λαός της Κεντρικής Μακεδονίας τους καταδίκασε μόλις πριν από πέντε μήνες. Όμως αυτοί συνεχίζουν», υποστήριξε.

Η επιδίωξη, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη είναι να ακυρώσουν τη λαϊκή ψήφο και να περιφρονήσουν τη λαϊκή ετυμηγορία, ποινικοποιώντας συστηματικά τη διοίκηση.

«Ποτέ δεν έκρυψα την υπογραφή μου, δεν χρηματίστηκα, δεν χαρίστηκα, δεν δίστασα να συγκρουστώ ανοιχτά γι’ αυτά που πιστεύω. Μείωσα το πρόστιμο για παραβάσεις που αφορούσαν συνολικά 1.300 λίτρα νοθευμένου πετρελαίου κίνησης.

Ούτε υποβρύχια που γέρνουν παρήγγειλα, ούτε μιζοφόρες συμβάσεις για τηλεπικοινωνιακό υλικό υπέγραψα, ούτε off shore εταιρίες έχω, ούτε δημόσια χρήματα καταχράστηκα, ούτε δημόσια περιουσία ξεπούλησα, ούτε πρόστιμα επωνύμων μείωσα χίλιες φορές, ούτε συμμετείχα στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, ούτε το μνημόνιο υπέγραψα», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της μείωσης των προστίμων, επισήμανε πως ακολούθησε τη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας της Νομαρχίας. «Δεν είχα δόλο να βλάψω κανέναν ούτε έβλαψα», συμπλήρωσε.

«Ενήργησα ανθρώπινα και στα πλαίσια του νόμου βοηθώντας έναν άγνωστο σε μένα καρκινοπαθή που χαροπάλευε και τελικά, δυστυχώς, απεβίωσε. Για ένα μαγαζί που έκλεισε υπό το βάρος της ανίατης ασθένειας. Αν οι υπάλληλοι οφείλουν να ενεργούν κατά το γράμμα του νόμου, εμείς οι πολιτικοί οι εκλεγμένοι από το λαό- έχουμε υποχρέωση να τηρούμε το πνεύμα του νόμου.

Αυτό έκανα και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Θα τιμωρούμε τους παραβάτες, αλλά δεν θα εξοντώνουμε τους συμπολίτες μας», υποστήριξε απολογούμενος για να προσθέσει: «Όσοι μας κατηγορούν επειδή μειώσαμε το πρόστιμο σ’ έναν ετοιμοθάνατο, ας το πούνε ξεκάθαρα στο λαό. Ας πουν στον κοσμάκη που του παίρνουν το σπίτι γιατί χρωστά 1.000 ευρώ ότι “καλά του κάνουν”», τόνισε.

Διεμήνυσε, τέλος, προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσει να μιλάει για τη Μακεδονία. «Η δική μου κόκκινη γραμμή στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων καθορίστηκε από την ιστορική αλήθεια, το δάκρυ του Κωνσταντίνου Καραμανλή και την πατριωτική στάση του Ανδρέα Παπανδρέου και παραμένει σταθερή εδώ και είκοσι χρόνια: η Μακεδονία δεν πωλείται», υπογράμμισε και εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη, εν αναμονή της τελεσίδικης απόφασης του Ανώτατου δικαστηρίου της χώρας.

Όπως είπε, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γενικός γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Θύμιος Σώκος, το επόμενο διάστημα -και μόλις καθαρογραφεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου και τη λάβει στα χέρια του- ο ίδιος, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, θα θέσει τον Παναγιώτη Ψωμιάδη σε προσωρινή αργία από το αξίωμα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Στη συνέχεια, θα διαβιβάσει την απόφαση στο υπουργείο Εσωτερικών για την επικύρωση της διαθεσιμότητας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα