Διμερείς συναντήσεις Τσίπρα με τους αντιπροέδρους της Ινδίας και της Ινδονησίας

Διμερείς συναντήσεις Τσίπρα με τους αντιπροέδρους της Ινδίας και της Ινδονησίας
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην δεύτερη ημέρα εργασιών της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕE Eurokinissi

Διαδοχικές διμερείς συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της Ινδίας Venkaiah Naidu και τον αντιπρόεδρο της Ινδονησίας Jusuf Kalla είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της 12ης Ευρωασιατικής Συνόδου (ASEM).

Διμερείς συναντήσεις είχε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής και της Συνόδου ΕΕ-χωρών της Ασίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Ινδίας Venkaiah Naidu. Η συνάντηση έχει ιδιαίτερη σημασία αφού τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ το 2019 θα είναι η Ινδία. Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και τις σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα.

Από την πλευρά της Ινδίας, αναμένεται υψηλόβαθμη κυβερνητική εκπροσώπηση και πολυάριθμη επιχειρηματική αποστολή. Οι τομείς επενδυτικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα είναι η υψηλή τεχνολογία, οι τηλεπικοινωνίες, οι start ups και η ναυτιλία, Άλλωστε η Ινδική εταιρία GMR συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο του κονσορτσιουμ στο Καστελι.

Επίσης, ο Έλληνας Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Jusuf Kalla, τον Αντιπρόεδρο  Ινδονησίας, στον οποίον εξέφρασε την συμπαράστασή του για την καταστροφή από το σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε. Επίσης, τον ευχαρίστησε για τη στάση της Ινδονησίας στον οργανισμό ισλαμικής συνεργασίας οπου η Ινδονησία αντιτίθεται στα μεροληπτικά ψηφίσματα που προωθεί η Τουρκίας για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Εξετάστηκαν προοπτικές για οικονομική συνεργασία, ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα και αποφασίστηκε συγκρότηση Κοινής επιτροπής για την ενίσχυση οικονομικής συνεργασίας. Αναφέρθηκε τέλος ο Πρωθυπουργός στο μεγάλο ενδιαφέρον ελληνικών εταιριών στην Ινδονησία σχετικά με τους τομείς της φαρμακοβιομηχανίας, των κατασκευών και των δομικών υλικών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα