Δημογλίδου για Κασσελάκη: “Η ΕΛ.ΑΣ δεν προτείνει αστυνομική προστασία, ενεργοποιείται κατόπιν αιτήματος”

Δημογλίδου για Κασσελάκη: “Η ΕΛ.ΑΣ δεν προτείνει αστυνομική προστασία, ενεργοποιείται κατόπιν αιτήματος”
Ο Στέφανος Κασσελάκης INTIME NEWS

Στην ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη, ότι η Πολιτεία έκρινε πως χρήζει αστυνομικής φύλαξης, απαντά εκ νέου η ΕΛ.ΑΣ, υποστηρίζοντας ότι δεν προτείνει, αλλά δέχεται αιτήματα από τους εκάστοτε πολίτες που ζητούν αστυνομική προστασία.

Για το ζήτημα που έχει προκύψει με την αστυνομική προστασία του υποψηφίου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου.

Όπως είπε η κ. Δημογλίδου στο OPEN, η ΕΛ.ΑΣ δεν προτείνει, αλλά δέχεται αιτήματα από τους εκάστοτε πολίτες που ζητούν αστυνομική προστασία.

Σημειώνεται πως ο κ. Κασσελάκης ισχυρίστηκε πως η ΕΛ.ΑΣ έκρινε ότι χρίζει προστασίας, ωστόσο γνωστοποίησε πως παραιτείται της αστυνομικής φρουράς.

«Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθεί η ΕΛ.ΑΣ όταν κάποιος αιτείται φύλαξη ή προστασία. Ανάλογα εξετάζεται το αίτημα, διαβιβάζεται στην αρμόδια υπηρεσία κι εγκρίνεται ή απορρίπτεται από επιτροπή» είπε αρχικά η κ. Δημογλίδου και πρόσθεσε:

«Από τη στιγμή που τοποθετήθηκε δημόσια και είπε ότι δεν θέλει, βγάλαμε μια ανακοίνωση, με την οποία ενημερώσαμε ότι αποσύρεται η φύλαξη την οποία είχε αιτηθεί».


Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη και η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κασσελάκης, το απόγευμα της Παρασκευής, έκανε λόγο μέσω ανάρτησής του για απειλές κατά της ζωής του που έχει δέχεται, υποστηρίζοντας ότι η Γενική Διεύθυνση Επίσημων και Ευπαθών Στόχων έκρινε πως δικαιούται αστυνομική φύλαξη.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

Έχω δεχτεί με στωικότητα χιλιάδες ακραία ομοφοβικά μηνύματα καθώς και απειλές για τη ζωή μου.

Σήμερα, διαπλεκόμενα ΜΜΕ, συνεχίζοντας τον βρόμικο πόλεμο εναντίον μου, βγήκαν και είπαν ότι “ο Κασσελάκης κυκλοφορεί με τρεις αστυνομικούς!”, αναφερόμενα “σε εύλογες απορίες”.

Όλα στο φως πάντα από μένα!

Με το πρώτο έγγραφο που επισυνάπτω, η Γενική Διεύθυνση Επίσημων και Ευπαθών Στόχων έκρινε ότι δικαιούμαι αστυνομική φύλαξη, μέχρι το πέρας των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, προφανώς λόγω των περιοδειών και δημόσιων εμφανίσεων που ενέχουν αυξημένο κίνδυνο.

Παρότι η αστυνομική συνοδεία ακολουθεί οπουδήποτε τα φυλασσόμενα πρόσωπα με έξοδα του Κράτους, εγώ δεν το δέχθηκα και πλήρωσα ο ίδιος τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής του αστυνομικού, γιατί δε θέλω να επιβαρύνω ούτε ένα ευρώ το Δημόσιο. Στο δεύτερο έγγραφο παραθέτω το τιμολόγιο της διαμονής, ενώ τη Δευτέρα θα έχω στα χέρια μου και το τιμολόγιο των εισιτηρίων.

Τα ΜΜΕ έχουν “εύλογες απορίες” που ένα πρόσωπο το οποίο έχει δεχτεί τόσο έντονο ομοφοβικό μίσος, θα έχει αστυνομική φρουρά για 10 ως 17 μέρες, όσο δηλαδή διαρκεί η προεκλογική περίοδος για Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Παραιτούμαι λοιπόν της αστυνομικής φρουράς που διέταξε η Πολιτεία να μου διατεθεί. Και στο εξής τα ΜΜΕ που ρίχνουν λάσπη εναντίον μου για να στηρίξουν το σύστημα Μητσοτάκη, θα είναι υπεύθυνα για οτιδήποτε συμβεί σ’ εμένα και την οικογένειά μου”.

Ακολούθησε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, στην οποία γίνεται λόγο για αίτημα του κ. Κασσελάκη για φύλαξη του ιδίου, καθώς και προσώπου του περιβάλλοντός του.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρονται τα εξής:

  • Ο συγκεκριμένος υποψήφιος αιτήθηκε τη φύλαξη του ιδίου, καθώς και προσώπου του περιβάλλοντός του.
  • Το αίτημα διαβιβάστηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες. Για τη διαχείριση του αιτήματος και τη διάθεση των αστυνομικών δυνάμεων ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
  • Κατόπιν δημόσιας τοποθέτησης για τη μη διάθεση του εν λόγω αστυνομικού προσωπικού η αστυνομική δύναμη που είχε διατεθεί θα αποσυρθεί.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα