Δημοσκόπηση: Μικρό προβάδισμα του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα. Ευρώ θέλουν 7 στους 10 πολίτες

Δημοσκόπηση: Μικρό προβάδισμα του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα. Ευρώ θέλουν 7 στους 10 πολίτες
Snapshots from the electoral process. / . SOOC

Συντριπτικό ΝΑΙ υπέρ του ευρώ με ποσοστό 74% και ντέρμπι στο δημοψήφισμα με μικρό προβάδισμα 1,4% του ΝΑΙ έναντι του ΟΧΙ καταγράφει πανελλαδική δημοσκόπηση της ALCO. Υψηλό ποσοστό αναποφάσιστων

Συντριπτικό ΝΑΙ υπέρ του ευρώ με ποσοστό 74% και ντέρμπι στο δημοψήφισμα με μικρό προβάδισμα του ΝΑΙ, αλλά με σαφή ανοδική τάση, καταγράφει η δημοσκόπηση της εταιρείας ALCΟ για το Εθνος σχετικά με την τάση των ψηφοφόρων εν όψει της κάλπης την Κυριακή 5 Ιουλίου.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το ΝΑΙ λαμβάνει 41,5%, ενώ το ΟΧΙ κυμαίνεται στο 40,2 %.

Η διαφορά φαίνεται οριακή αλλά τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας και η τάση των αναποφάσιστων δείχνουν ανοδική τάση των υποστηρικτών του ΝΑΙ.

Η αναγωγή στα έγκυρα δείχνει ότι το ποσοστό του ΝΑΙ φτάνει στο 44,8% και το ποσοστό του ΟΧΙ στο 43,4% με αναποφάσιστους περίπου το 11,8% των ερωτηθέντων.

 

Σε ό,τι αφορά το ερώτημα του δημοψηφίσματος, το 43% θεωρεί οτι απαντά ΝΑΙ ή ΌΧΙ στην πρόταση των θεσμών και το 43% θεωρεί απαντά ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο ευρώ.

Το 61% των πολιτών πιστεύει ότι με το όχι υπάρχει κίνδυνος εξόδου από το ευρώ, ενώ ένα ποσοστό 15% που θέλει εθνικό νόμισμα.

 

Πάντως, το 51% θεωρεί ότι το ΟΧΙ δεν θα αλλάξει τη στάση των δανειστών, όπως προσδοκά η κυβέρνηση.

 

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 1000 ατόμων από όλη την Ελλάδα, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις στις 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα