Δημοσκόπηση Pulse: Διαφορά 15,5% ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάζεται σε 2'
Εκλογές
Εκλογές Eurokinissi

Τι δείχνει δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ. Τα ευρήματα – “καμπανάκι” για την κυβέρνηση.

Διαφορά 15,5 ποσοστιαίων μονάδων Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ δείχνει δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, που παρουσιάστηκε την Πέμπτη (28/09).

Σύμφωνα με αυτήν, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 17% έναντι 32,5% του κυβερνώντος κόμματος.

Ωστόσο, καμπανάκι και για την κυβέρνηση αποτελούν δύο ευρήματα της δημοσκόπησης, αφού στην ερώτηση αν θεωρούν ότι στις 100 πρώτες μέρες της η κυβέρνηση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση θετικά απαντά το 40%, ενώ ότι κινείται προς λάθος κατεύθυνση απαντά το 51%.

Όμως, και στην κυβερνητική αντίδραση στις καταστροφές, το 54% απαντά ότι ήταν σε λάθος κατεύθυνση και το 39% απαντά ότι αντέδρασε στη σωστή κατεύθυνση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με 43%, με τον Δημήτρη Κουτσούμπα να είναι δεύτερος με 39% και τρίτους τους Στέφανο Κασσελάκη και Νίκο Ανδρουλάκη (από 28%).

Σε ό,τι αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, το 58% των ερωτηθέντων (28% σίγουρα ΝΑΙ, 30% μάλλον ΝΑΙ) θεωρούν ότι υπάρχει θέμα ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία.

Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες (46%) θεωρούν, πάντως, ότι η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στο πολιτικό σκηνικό τόσο λίγο καιρό δεν αποτελεί ούτε πλεονέκτημα ούτε μειονέκτημα, καθώς υπάρχουν άλλα πιο σημαντικά ζητήματα.

Το 27% θεωρεί ότι αποτελεί μειονέκτημα και μόλις 17% πιστεύει ότι αποτελεί πλεονέκτημα για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Σχεδόν 4 στους 10 (39%, 23% πολύ χειρότερα – 16% λίγο χειρότερα) πιστεύουν ότι τα πράγματα θα πάνε χειρότερα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 29% (18% λίγο καλύτερα – 11% πολύ καλύτερα) πιστεύει ότι τα πράγματα θα κυλήσουν καλύτερα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το 22% πιστεύει ότι θα μείνουν ίδια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα