Δημοσκόπηση Pulse: Πρώτη με 18% διαφορά η Νέα Δημοκρατία, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάζεται σε 1'
Δημοσκόπηση Pulse: Πρώτη με 18% διαφορά η Νέα Δημοκρατία, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ
Κάλπη EUROKINISSI ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η Νέα Δημοκρατία εξακολυθεί να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστά πάντως αισθητά μειωμένα σε σχέση με τις εθνικές εκλογές.

Διαφορά της τάξης του 18% έχει η Νέα Δημοκρατία σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση που παρουσίασε την Τετάρτη ο ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε η Pulse στο διάστημα από 1 με 3 Απριλίου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 33%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15%, το ΠΑΣΟΚ 12,5% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 9%, το ΚΚΕ με 8,5%, η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5% και οι Σπαρτιάτες και η Νέα Αριστερά με 3%. Οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου μετρήθηκαν στο 1,8%.

Το 51% των δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές, το 35% είναι θετικό ως προς τη διεξαγωγή τους, ενώ το 14% απέφυγε να απαντήσει. Ενδιαφέρον έχει η τοποθέτηση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, καθώς το 58% δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές.

Στον αντίποδα, το 61% λέει «ναι» στη σύσταση προανακριτικής για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Μόλις το 28% δηλώνει αρνητική διάθεση.

Ως προς την καταλληλότητα για την Πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει στην πρώτη θέση με 32% .Στη δεύτερη θέση είναι ο… κανένας (23%) και ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης (12%), ο οποίος προηγείται του Νίκου Ανδρουλάκη (8%).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα