Τσίπρας από τα Τέμπη: ‘Τα παιχνίδια των καθυστερήσεων τελειώνουν εδώ’

Τσίπρας από τα Τέμπη: ‘Τα παιχνίδια των καθυστερήσεων τελειώνουν εδώ’
Παράδοση της Σήραγγας των Τεμπών και του τμήματος Μαλιακός-Κλειδί του Αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ (Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι) την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Με πολιτικά μηνύματα από τον πρωθυπουργό στους δανειστές, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια για τις σήραγγες και το νέο κομμάτι της Εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης. "Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τους κόπους του ελληνικού λαού" είπε ο Αλέξης Τσίπρας

Για ένα πολύ μεγάλο οδικό έργο που ανήκει στον ελληνικό λαό, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εγκαινιάζοντας τις σήραγγες και το νέο κομμάτι της Εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος των Τεμπών. Σημείωσε ακόμα το γεγονός ότι τα έργα ολοκληρώνονται σε συνθήκες δύσκολες.

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρετσού, για την οποία είπε ότι “αν αλλάξει ένας τόνος στο όνομά της, μπορεί να πολιτογραφηθεί Ελληνίδα”.

Στο τέλος της ομιλίας του ο πρωθυπουργός, ο οποίος χθες είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, έστειλε και σαφές μήνυμα προς τους δανειστές, σημειώνοντας ότι “είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε κανένα να παίζει παιχνίδια σε βάρος της ελληνικής οικονομίας.

“Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τους κόπους του ελληνικού λαού. Είμαστε στα τελευταία μέτρα της διαδρομής. Το κλεισιμο της αξιολόγησης ειναι πάρα πολύ κοντά. Τα παιχνίδια των καθυστερήσεων τελειώνουν εδώ. Μέσα στον Απρίλιο τελειώνουν και οι ατέρμονες συζητήσεις για το ελληνικό χρέος. Η Ελλάδα παρά τις Κασσάνδρες, ανακτά τη δύναμη να σταθεί στα πόδια της. Αυτό είναι το μήνυμα που δίνεται σήμερα, μέσα από την ολοκλήρωση ενός έργου που κάποιοι πίστεψαν ότι δεν θα τελειώσει ποτέ. Είμαστε αποφασισμένοι να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και κανείς δεν θα μας εμποδίσει”, είπε ο πρωθυπουργός.

“Σήμερα είναι η μέρα που ο αυτοκινητόδρομος Αθήνας-Θεσσαλονίκης γίνεται πραγματικότητα”, τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης της Σήραγγας των Τεμπών και του τμήματος Μαλιακός-Κλειδί του Αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ (Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), στο νότιο μέτωπο της σήραγγας Τ2.

Στην τελετή παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ, Κορίνα Κρετσού.

“Είμαστε εδώ σήμερα για να αποδείξουμε ότι όταν θέλουμε, μπορούμε. Το είπε όχι μόνο ο Μπάρακ Ομπάμα, αλλά το έχει πει ο Νίκος Καζαντζάκης. Αυτό που πετυχαίνουμε σήμερα είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η Ευρώπη”.

Αυτά, μεταξύ άλλων, σημείωσε η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ, Κορίνα Κρέτσου, από την τελετή παράδοσης της Σήραγγας των Τεμπών και του τμήματος Μαλιακός-Κλειδί του Αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ (Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), στο νότιο μέτωπο της σήραγγας Τ2.

Έστειλε το μήνυμα ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία για την Ελλάδα, την ευκαιρία της αξιοποίησης τόσων πολλών πόρων που συγκεντρώνονται.

Το νέο τμήμα της εθνικής θα συμβάλει καθοριστικά στην ασφάλεια των μετακινήσεων, αφού στο κομμάτι των Τεμπών έχουν σημειωθεί μια σειρά από δυστυχήματα τα τελευταία χρόνια, ενώ υπολογίζεται πως θα μειώσει το χρόνο διέλευσης ως και 20′ λεπτά.

Ο νέος αυτοκινητόδρομος, μήκους 25 χιλιομέτρων, περιλαμβάνει:

  • 3 δίδυμες υπερσύγχρονες σήραγγες, συνολικού μήκους 11 χλμ.
  • 5 νέους ανισόπεδους κόμβους
  • 17 χλμ. ανοικτής οδοποιίας
  • 22 γέφυρες και τεχνικά έργα

Δείτε ένα βίντεο drone από τις σήραγγες στο σημείο:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα