Διώτης: Η λίστα έφτασε στην Ελλάδα μέσω μυστικών υπηρεσιών

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου καλεί τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων καθώς και τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, παρουσίασαν σήμερα Τρίτη 3 Απριλίου, στα γραφεία του ΣΔΟΕ  δύο νέα συστήματα για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων. 
Πρόκειται για το σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης της πορείας των εφοδιαστικών πλοίων καυσίμων (σλεπιών), με εισηγητή τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη (φωτογραφία) και το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου εισροών - εκροών πρατηρίων υγρών καυσίμων, με εισηγητή τον Γενικό Γραμματέα ΓΓΠΣ, Χάρη Θεοχάρη. (EUROKINISSI)
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου καλεί τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων καθώς και τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, παρουσίασαν σήμερα Τρίτη 3 Απριλίου, στα γραφεία του ΣΔΟΕ δύο νέα συστήματα για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων. Πρόκειται για το σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης της πορείας των εφοδιαστικών πλοίων καυσίμων (σλεπιών), με εισηγητή τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη (φωτογραφία) και το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου εισροών - εκροών πρατηρίων υγρών καυσίμων, με εισηγητή τον Γενικό Γραμματέα ΓΓΠΣ, Χάρη Θεοχάρη. (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Σαφείς αποστάσεις από το Γιώργο Παπακωνσταντίνου πήρε ο τέως ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης. Παράλληλα άφησε στον αέρα να αιωρούνται και ερωτηματικά-αιχμές ως προς τον πρώην υπουργό

Ο τέως ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης πήρε κράτησε ξεκάθαρες αποστάσεις από τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για την "λίστα Λαγκάρντ".

"Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μου παρέδωσε το στικ με τους 2.000 καταθέτες σε τράπεζα του εξωτερικού, άτυπα, χωρίς διαβιβαστικό ή αριθμό πρωτοκόλλου", είπε ο κ. Διώτης.

ADVERTISING

Ο πρώην ειδικός γραμματέας, ο οποίος και βρισκόταν επικεφαλής του ΣΔΟΕ από το Μάιο 2011 μέχρι τον Ιούνιο του 2012, υποστήριξε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου τον Ιούνιο του 2011, του παρέδωσε ένα στικ "άτυπα χωρίς διαβιβαστικό έγγραφο, αριθμούς πρωτοκόλλου" και χωρίς να του εξηγήσει γιατί ποιο λόγο του το έδωσε.

"Για να το δώσει σε εμένα υποθέτω ότι μου το έδωσε για να γίνει έλεγχος γιατί αλλιώς τι νόημα θα είχε;", αναρωτήθηκε ο κ. Διώτης.

Παράλληλα σημείωσε ότι ο ίδιος "έριξε απλά μια ματιά στο αρχείο", για να δει τη μορφή του.

"Έχει κάτι ποσά και κάτι σαν καρτέλες αν θυμάμαι καλά", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Διώτης.

Όσο για το τι έγινε μετά το στικάκι, ο κ. Διώτης υποστήριξε πως όπως του το είχε δώσει ο κ. Παπακωνσταντίνου, έτσι το παρέδωσε στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

"Του εξήγησα ότι δεν είναι αντίγραφο, ότι υπάρχει ένα μόνο στικ.  Του το παρέδωσα ατύπως όπως ατύπως το είχα πάρει και του είπα ότι κατά την άποψη μου δεν μπορεί να αποτελέσει αποδεικτικό υλικό γιατί είναι προιόν υποκλοπής", τόνισε  ο κ. Διώτης.

Ως προς το "καυτό" ζήτημα των ημερών, δηλαδή την ύπαρξη ή όχι πολιτικών προσώπων τα οποία και ερευνούσε το ΣΔΟΕ, ο κ. Διώτης αν και παραδέχθηκε ότι όσο ήταν εκείνος ειδικός γραμματέας στο ΣΔΟΕ, έγιναν έρευνες για πολιτικά πρόσωπα, "κατά περίπτωση", όπως είπε, εντούτοις όμως "λίστα δεν καταρτίστηκε ποτέ γιατί οι υποθέσεις δεν ήταν συναφείς μεταξύ τους".

Εμπλοκή των μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τον κ. Διώτη

Ο Ιωάννης Διώτης επιφύλαξε πάντως και μία έκπληξη μεγάλης ισχύος.

Υποστήριξε πως ο Γ. Παπακωνσταντίνου όταν του παρέδωσε το "στικάκι" με την περίφημη λίστα, του αποκάλυψε ότι του είχε δοθεί ατύπως, διότι έφτασε στα χέρια του μέσω μυστικών υπηρεσιών.

"Δεν σας είπε ότι του το παρέδωσε η τότε ομόλογός του Κριστίν Λαγκάρντ;", τον ρώτησε ο βουλευτής της ΝΔ Πρ. Παυλόπουλος.

"Όχι, αν μου είχε μιλήσει για την κ. Λαγκαρντ θα το θυμόμουν", απάντησε ο κ. Διώτης.

Σε ερώτηση γιατί ο ίδιος, ως επικεφαλής του ΣΔΟΕ, δεν προχώρησε σε οποιαδήποτε έρευνα, ο κ. Διώτης ανέφερε ότι δεν μπορούσε να το κάνει, επειδή το υλικό ήταν παράνομο.

"Εκείνο το διάστημα, ο τότε γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Γιάννης Πλασκοβίτης, έκανε ήδη ενέργειες για καταθέσεις στις ελβετικές τράπεζες. Οποιαδήποτε δική μου ενέργεια θα ενείχε τον κίνδυνο κατάχρησης θέσης. Το υλικό αυτό ήταν παράνομο. Αυτά τα ζητήματα τα χειρίζεται η ελληνική κυβέρνηση. Αν ήθελε, μπορούσε να βρει τρόπο να παρακαμφθεί το εμπόδιο χρήσης στοιχείου. Εγώ δεν μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο", είπε.

Η ακρόαση του κ. Διώτη συνεχίζεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καπελέρης: "Η λίστα Παπακωνσταντίνου δεν είχε κανένα πολιτικό πρόσωπο"

Στα χέρια του Πεπόνη η "λίστα Λαγκάρντ"

Διώτης: Καμία λίστα δεν καθίσταται νομίμως αντικείμενο επεξεργασίας

SHARE:

24Media Network