Διπλό μήνυμα Ρέλλα: Οι ίσες ευκαιρίες δεν συμπυκνώνονται σε επιδοματική πολιτική

Διπλό μήνυμα Ρέλλα: Οι ίσες ευκαιρίες δεν συμπυκνώνονται σε επιδοματική πολιτική
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Ρέλλας Eurokinissi

Η αποστομωτική ανάρτηση του Αντώνη Ρέλλα στην κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ με αφορμή το σχόλιο Πολάκη σε δήλωση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου. Οι αναφορά του για τα δικαιώματα των ΑμΕΑ και οι ευνοϊκές διατάξεις.

Θέση στην κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το σχόλιο του Παύλου Πολάκη σε δήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιου Κυμπουρόπουλου, πήρε με ανάρτησή του στο facebook ο Αντώνης Ρέλλας υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας πως “όλοι οι ανάπηροι και ανάπηρες συμφωνούμε στο ότι οι ίσες ευκαιρίες δεν συμπυκνώνονται σε επιδοματική πολιτική, ποσόστωση για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ίσως διορισμό στο δημόσιο”.

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Ρέλλα:

“Ο συνανάπηρος, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, δεν χρειάζεται αυτόκλητους σωτήρες και ξέρω ότι θα υπερασπιστεί μόνος του τα λεγόμενά του για αυτό και προτιμώ να μη σπεύσω να κάνω πραγματολογική ανάλυση της δήλωσής του. Ούτε θα μπορούσα βέβαια ποτέ να υπερασπιστώ την πρακτική του αναπληρωτή υπουργού Υγείας να δημοσιεύσει κάτω από τη δήλωση του Στέλιου το ΦΕΚ διορισμού του σε προσωποπαγή θέση. Θα πω μόνο πως, αν ο Στέλιος ήθελε να αναπτύξει τη δήλωσή του, θα του πρότεινα να φροντίσει να αναφερθεί σε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα έπρεπε να υπάρχουν, ώστε να μη χρειάζεται κανένας και καμία από εμάς, συμπεριλαμβανομένου του Στέλιου, να κάνει χρήση όσων ευνοϊκών διατάξεων υπάρχουν για ανθρώπους με βλάβες. Γιατί προφανώς όλοι οι ανάπηροι και ανάπηρες συμφωνούμε στο ότι οι ίσες ευκαιρίες δεν συμπυκνώνονται σε επιδοματική πολιτική, ποσόστωση για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ίσως διορισμό στο δημόσιο. Αν το ελληνικό κράτος δομηθεί με τρόπο που κάθε ανάπηρος άνθρωπος θα έχει ισότιμη πρόσβαση σε όλα τα κοινωνικά αγαθά, θα πάψουμε και στη χώρα μας να θεωρούμε ηρωισμό – αν όχι θαύμα – την πρόοδο και διάκριση μιας κωφής δικηγόρου στο χώρο της εργασίας της, θα σταματήσει να μας δημιουργεί ρίγη συγκίνησης ο χρήστης αμαξιδίου που φροντίζει και παίζει με τα παιδιά του στο πάρκο, δεν θα απορούμε που ο τυφλός γείτονάς μας μπορεί να ζει αυτόνομα στο διαμέρισμά του. Τότε μόνο θα μπορέσουμε να κρίνουμε τον Στέλιο, τον Αντώνη και τον κάθε ανάπηρο υποψήφιο ισότιμα με τους υπόλοιπους για τις πολιτικές τους θέσεις και τη δημόσια δράση τους και όχι με βάση τη βλάβη τους”.

Αντώνης Ρέλλας Σκηνοθέτης – Ανάπηρος ακτιβιστής Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ “

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα