Δώρα Αυγέρη: Ο Νίκος Φίλης κάνει αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ – Καλή η θεωρία, θέλουμε πράξεις

Διαβάζεται σε 5'
Η Δώρα Αυγέρη
Η Δώρα Αυγέρη EUROKINISSI ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Την πρώτη της τοποθέτηση ως εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε η Δώρα Αυγέρη, απαντώντας ανοιχτά στον Νίκο Φίλη. Απέφυγε να τοποθετηθεί περί αλλαγής ονόματος του κόμματος.

“Χρειαζόμαστε μια Αριστερά της πράξης και της εφαρμογής”, τόνισε η νέα εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, μιλώντας στην ΕΡΤ, λίγες ώρες μετά την τοποθέτησή της στο συγκεκριμένο πόστο από τον νέο πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη.

“Καλή η θεωρία αλλά πάμε να δούμε και το αποτέλεσμα, αυτό θέλει ο κόσμος. Το αποτέλεσμα το αποτυπώνουν οι αριθμοί”, είπε.

“Ο κ. Κασσελάκης δεν πρόλαβε να μιλήσει. Την πολιτική την αφαίρεσαν, προσπαθώντας να βάλουν άλλα πράγματα, όσοι καμώνονται και μιλούν για την μεταπολιτική. Υπάρχουν σύντροφοι που τους βρήκα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους οποίους αναζήτησε ο κ. Κασσελάκης για να συνομιλήσει μαζί τους, αλλά δεν τους βρήκε”, πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη, επισήμανε:

“Ο Νίκος Φίλης κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Τσίπρα της οποίας ήταν μέλος, και στον ΣΥΡΙΖΑ”. “Εγώ δεν είμαι ούτε παιδονόμος, ούτε λογοκριτής, ούτε συμμετέχω σε όργανα του κόμματος που αναλαμβάνουν αυτή την διαδικασία. Ο Πρόεδρος λέει ότι η Αριστερά είναι η συντροφικότητα, η συλλογικότητα ο σεβασμός των δημοκρατικών αποφάσεων και το να αφουγκράζεσαι την κοινωνία και νομίζω ότι ο αγαπητός σύντροφος Νίκος Φίλης δεν έχει ακούσει τι πραγματικά είπε ο κόσμος και δεν έχει αναλύσει ακριβώς γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε”, πρόσθεσε συγκεκριμένα.

Ερωτηθείσα για το αν υπάρχει περίπτωση αλλαγής ονόματος στο κόμμα, είπε:

“Σημασία έχει το περιεχόμενο. Ο Στέφανος μου ζήτησε να μιλήσουμε για πολιτική. Όσοι καμώνονται ότι ασχολούνται με την πολιτική δεν ήρθαν να κάνουμε μια κουβέντα μιας ώρας περί πολιτικής. Οφείλουμε να συζητάμε πραγματικά για την πολιτική, και να μην καμωνόμαστε πως μιλάμε για την πολιτική. Θα έχετε την ευκαιρία σύντομα να απευθυνθείτε στον ίδιο τον πρόεδρο”, σημείωσε, τονίζοντας πως τις προθέσεις του είναι να δώσει συνέντευξη στην ΕΡΤ μέσα στο επόμενο διάστημα.

Σημειώνεται πως νωρίτερα ο Νίκος Φίλης χαρακτήρισε “φαινόμενο μεταπολιτικής” τον Στέφανο Κασσελάκη, μιλώντας στον ΑΝΤ1. “Είναι το φαινόμενο της μεταπολιτικής, το θέαμα και όχι η ουσία, κάτι σαν Πέπε Γκρίλο στην Ιταλία ή ακόμη χειρότερα είδα τον λόγο, την εκφορά του λόγου του κ. Κασσελάκη και έχει ύφος Τραμπ, όχι ουσία, αλλά ύφος ίδιο με το Τραμπ, ότι “δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι, είμαστε “εγώ και ο λαός”. Είμαστε σε ένα κόμμα που την Κυριακή, ηττήθηκε. Ποτέ δεν μιλήσαμε για τις πρώτες δύο ήττες. Η τρίτη ήττα είναι πιο επώδυνη, διότι ηττηθήκαμε από ανθρώπους, ένα μεγάλο μέρος των οποίων δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ”, δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ έστρεψε και τα βέλη του κατά του Αλέξη Τσίπρα καταλογίζοντάς του ότι δεν παρενέβη.

Στ. Καλπάκης: “Εύχομαι ολόψυχα στη Δώρα Αυγέρη δύναμη και επιτυχία στα νέα της καθήκοντα. Είμαι βέβαιος ότι θα τα πάει εξαιρετικά”

Με ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook απάντησε ο πρώην εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Στέργιος Καλπάκης, σχετικά με την αντικατάστασή του η οποία έγινε γνωστή μέσα από τα Μέσα Ενημέρωσης. Ο ίδιος ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για τη στήριξή του και εμφανίστηκε ενωτικός. Επισημαίνει ωστόσο πως ενημερώθηκε για ην αντικατάστασή του “από ιστοσελίδες”.

H ανάρτηση του τέως εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Τρία χρόνια πριν, τέτοιες ημέρες, ο Αλέξης Τσίπρας μου έκανε τη μεγάλη τιμή να είμαι μέλος της ομάδας του Γραφείου Τύπου του κόμματος μας στη θέση του αναπληρωτή εκπροσώπου, μαζί με τον αείμνηστο Αλέξανδρο Νικολαΐδη, την Τάνια Καραγιάννη και εκπρόσωπο του κόμματος τον Νάσο Ηλιόπουλο.

Στις αρχές του περασμένου Ιουλίου η Πολιτική Γραμματεία μού ανάθεσε ομόφωνα την μεγάλη ευθύνη του εκπροσώπου Τύπου μετά την παραίτηση της Πόπης Τσαπανίδου.

Χθες το απόγευμα ενημερώθηκα από ιστοσελίδες για την απόφαση του νέου Προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη, να ορίσει εκπρόσωπο Τύπου την αγαπημένη και αξία συντρόφισσα Δώρα Αυγέρη. Της εύχομαι ολόψυχα δύναμη και επιτυχία στα νέα της καθήκοντα. Είμαι βέβαιος ότι θα τα πάει εξαιρετικά.

Ήταν τρία δύσκολα χρόνια, με πολλή καθημερινή δουλειά στο πιο εχθρικό μιντιακό περιβάλλον, με άγχος, ατέλειωτα ξενύχτια, μικρές χαρές και μεγάλες στεναχώριες. Περισσότερο απ’ όλα, όμως, ήταν μια μεγάλη εμπειρία, μια τεράστια τιμή που υπηρέτησα το κόμμα μας από θέση ευθύνης και ακόμη μεγαλύτερη που συνεργάστηκα με σπουδαίους ανθρώπους και φίλους.

Το τελευταίο δύσκολο μεταβατικό διάστημα όλοι μαζί δώσαμε τη μάχη για να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία παρών καθημερινά, δίπλα στην κοινωνία, στο ζοφερό καλοκαίρι των καταστροφών. Και σταθήκαμε όρθιοι, σοβαροί και αξιόπιστοι, με επιχειρήματα και απαντήσεις. Δεν ήταν καθόλου αυτονόητο.

Σήμερα, με τη δύναμη των 150.000 μελών που συμμετείχαν στην εκλογή Προέδρου, με τον νέο Πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη, με όλες και όλους, συντρόφισσες και συντρόφους, οφείλουμε να δώσουμε με ενότητα, συντροφικότητα και πολιτικό σχέδιο τις μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές μάχες που έχουμε μπροστά μας για να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε τροχιά διακυβέρνησης.

Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αλέξη Τσίπρα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας. Για την εμπιστοσύνη τους σε έναν νέο άνθρωπο. Για την εμπιστοσύνη τους σε ένα πολιτικό στέλεχος της διεύρυνσης. Έτσι πρέπει να προχωρήσουμε και την επόμενη ημέρα. Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο Γαλάτσι τον Απρίλιο του 2019: «Η Προοδευτική Συμμαχία δεν είναι ένας τίτλος κάτω από το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ. Η Προοδευτική Συμμαχία πρέπει να γίνει πράξη σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα