Δούκας: Όχι στη δημιουργία τετελεσμένων στη Βασ. Όλγας

Διαβάζεται σε 2'
Χάρης Δούκας
Χάρης Δούκας SOOC

Πυρά κατά του Κώστα Μπακογιάννη εκτοξεύει ο Χάρης Δούκας, με αφορμή την απόφαση του απερχόμενου δημάρχου Αθηναίων να δώσει χωρίς προετοιμασία σε κυκλοφορία την Βασ. Όλγας. Τι αναφέρει σε δήλωσή του.

Προειδοποίηση προς την απερχόμενη δημοτική αρχή ώστε “να μην δημιουργεί τετελεσμένα” στέλνει ο νεοεκλεγής δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, στον Κώστα Μπακογιάννη.

Σε δήλωσή του ο κ. Δούκας κάνει λόγο για προσπάθεια “δημιουργίας τετελεσμένων” από την απερχόμενη δημοτική αρχή, ενώ παράλληλα υπενθυμίζει πως η παράδοση της Βασιλίσσης Όλγας στην κυκλοφορία ήταν μία από τις βασικές εξαγγελίες του προγράμματός του “το οποίο εγκρίθηκε πριν από μόλις εννέα ημέρες από τους πολίτες της Αθήνας” όπως επισημαίνει.

“Δεν απεμπολούμε το όραμα μας για τη βιώσιμη κινητικότητα στην Αθήνα και την ενοποίηση των δημόσιων και πράσινων χώρων” τονίζει ο κ. Δούκας καλώντας την απερχόμενη δημοτική αρχή “να σεβαστεί τη βούληση του λαού της Αθήνας και να μην προχωρήσει σε ενέργειες που δημιουργούν τετελεσμένα”.

Η δήλωση του κ. Δούκα

“Η παράδοση της Βασιλίσσης Όλγας στην κυκλοφορία ήταν μία από τις βασικές εξαγγελίες του προγράμματός μας, το οποίο εγκρίθηκε πριν από μόλις 9 ημέρες από τους πολίτες της Αθήνας.

Δεν μπορεί η απερχόμενη δημοτική αρχή να δημιουργεί τετελεσμένα σε μία βασική προγραμματική εξαγγελία που πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες. Ειδικά σε μία περίοδο μετάβασης που προσπαθούμε σε αυτοδιοικητικό επίπεδο να δημιουργήσουμε συνθήκες συνεργασίας και εμπιστοσύνης.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων επαναλαμβάνουμε τη θέση μας για τη δημιουργία συνθηκών ήπιας κυκλοφορίας στη Βασιλίσσης Όλγας, χωρίς σε καμιά περίπτωση να απεμπολούμε το όραμα μας για τη βιώσιμη κινητικότητα στην Αθήνα και την ενοποίηση των δημόσιων και πράσινων χώρων.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι το κλείσιμο της Βασιλίσσης Όλγας εδώ και 3 χρόνια χώρισε το κέντρο της Αθήνας στα δύο, έχει προκαλέσει μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση, δεν απομάκρυνε τα αυτοκίνητα από το κέντρο, αύξησε την ατμοσφαιρική ρύπανση και συνεχίζει να ταλαιπωρεί καθημερινά χιλιάδες οδηγούς.

Στόχος μας είναι να μειώσουμε την κυκλοφοριακή επιβάρυνση στην πόλη, λαμβάνοντας σε κάθε χρονική στιγμή υπόψη τις επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή των πολιτών.

Καλώ την απερχόμενη δημοτική αρχή να σεβαστεί τη βούληση του λαού της Αθήνας και να μην προχωρήσει σε ενέργειες που δημιουργούν τετελεσμένα.

Χάρης Δούκας

Νεοεκλεγείς Δήμαρχος

Αθηναίων”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα